Continuă investițiile la Lețcani și Bogonos

0
1113

Ca în multe comune ale județului, și la Lețcani se pun în executare proiecte privind asfaltarea drumurilor și extinderea rețelei de canalizare.

Primarul Stelian Turcu supraveghează zi de zi activitatea de șantier, astfel că termenele de execuție și calitatea lucrărilor să fie respectate.

În ultima perioada s-au executat asfaltări pe str.Ștefan cel Mare și pe drumul spre biserica monument istoric ,,Rotonda” din Lețcani, dar și pe alte drumuri sătești.

De asemenea, se lucrează la  extinderea rețelelor de canalizare din satul Bogonos.

ISTORIC

Despre comuna Lețcani se știe că face parte din Zona Metropolitană Iași din anul 2004. Comuna are o populație totală de 7.796 locuitori și o suprafață de  5.863 ha.

Comuna Lețcani cu satele componente apare amintită pentru prima dată în documentele istorice din secolele XIV – XV, centrul comunei Lețcani datând din anul 1516.

Nucleul satului Lețcani a fost în jurul bisericii actuale, construită în anul 1790, supranumită și “Rotonda de Lețcani”, monument istoric, de altfel. Treptat, satul s-a extins în anul 1825 în partea de vest, iar după anul 1910 au fost  aduși locuitori din județele Neamț și Fălticeni.
Satul Bogonos este amplasat pe valea pârâului cu același nume, la 3 km de centrul comunei, datând din anul 1516. După 1990, aici s-au construit foarte multe case noi.
Satul Cogeasca – situat la 6 km sud de centrul comunal, pe valea pârâului Voinești și coasta dealului cu același nume, datează din anul 1609.
Satul Cucuteni – situat la 7-8 km de centrul comunei, pe valea pârâului cu același nume este cea mai veche așezare din comună. În sat există o biserică construită în 1622, declarată monument istoric.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here