FOTO: Acţiune de amploare a poliţiştilor rutieri pentru depistare şoferilor DROGAŢI sau BĂUŢI

0
1138

În acest week-end, la Iaşi, vor fi organizate acțiuni pe linie rutieră, în cadrul cărora vor fi folosite noile aparate primite în dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi, Drug Test. În urmă cu două zile, la IPJ Iaşi au fost primite 3 aparate DrugTest, 2 dintre acestea fiind repartizate Poliţiei Rutiere. Testarea cu Drug Test se face din salivă, acesta putând detecta șase tipuri de droguri. Dacă la testarea cu acest aparat rezultatul a fost pozitiv, persoana va fi condusă la spital pentru recoltarea de probe biologice, care vor stabili cu exactitate substanța psihoactivă.

“În aceste zile, polițiștii rutieri vor acționa, pe raza județului Iași, folosind atât aparate alcooltest, cât și aparatele DrugTest pentru depistarea conducătorilor auto care se află sub influență substentelor psihoactive ori a băuturilor alcoolice și pentru luarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu. Pe această cale, reamintim conducătorilor auto faptul că se pedepsește cu închisoarea de la un an la 5 ani ori cu amendă persoană aflată sub influență unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere. Totodată, le recomandăm șoferilor să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte legislația rutieră”, a declarant ag Ioana-Laura Bâlea, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi .

Testarea cu Drug Test nu este relevantă concentrația, iar Codul Penal sancționează cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă persoana aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul.

Conducătorii auto traşi pe dreapta de oamenii legii văd cu ochi buni aceasta amplă acţiune demarată la nivel national şi consideră că dacă acestea vor fi organizate mai des, siguranţa celorlalţi participanţi la traffic va fi mult mai crescută.

La nuvelul municipiului Iaşi, în tot acest interval, acţionează peste 45 de poliţişti. Până sâmbătă seara, niciun şofer nu a fost depistat pozitiv.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here