Bârnova: S-a dispus restricționarea accesului autovehiculelor cu gabarit depășit

0
510

Având în vedere reabilitarea recentă a unor drumuri comunale cuprinse într-un proiect ce cuprinde și alte străzi ce vor fi reabilitat si din necesitatea asigurării unei administrări eficiente a infrastructurii rutiere, primarul comunei Bârnova, Mihai Balan a dispus montarea limitatoarelor de înălțime pentru restricționarea accesului autovehiculelor cu gabarit depășit.
Ca atare, au fost montate limitatoare de înălțime pe următoarele tronsoane de drum: sat Vișan pe strada Sf. Ilie , sat Păun pe str. Sf.Ap.Petru si Pavel, sat Păun pe str. Ferdinand I
si sat Pietrăria pe strazile Traian Vuia si  Sf.Petru .

“Luarea acestei măsuri este dictată și motivată de necesitatea protejării și administrării eficiente a infrastructurii rutiere reprezentată de străzile și drumurile comunale, de necesitatea asigurării unui nivel ridicat de siguranță a traficului rutier și pietonal, dar și din motive ce țin de conservarea și protejarea mediului ambient și chiar pentru diminuarea disconfortului produs locuitorilor comunei din zona străzilor respective”- a precizat primarul Mihai Balan.

Accesul autovehiculelor care efectuează transport de marfă și materiale pe raza comunei Bârnova, a căror masă maximă autorizată depășește 7,5 tone va fi permis numai după achiatea taxei conform Hotărârii Consiliului Local.
Sunt exceptate de la achiarea taxei autocarele/autobuzele ce efectuează transport persoane către obiectivele turistice, autovehiculele aparținând operatorului de salubritate, autovehiculele ce aparțin unităților militare, ambulanței, poliției, unităților de pompieri.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here