Ambasadorul Chinei la Iasi

0
597

Astazi, 12 august, primarul Mihai Chirica a primit la Palatul Roznovanu vizita Excelentei Sale Jiang Yu, Ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania, si a lui Liu Yang, Secretar I al Ambasadei. Discutiile au vizat in special proiecte concrete de colaborari viitoare ale Municipiului Iasi cu Republica Populara Chineza, in contextul celor 70 de ani de relatii diplomatice intre Romania si Republica Populara Chineza si a celor peste 25 de ani de infratire dintre Iasi si Xi’an. Ambasadorul si-a manifestat interesul pentru stimularea turismului in Iasi si in Romania in general, China avand peste 150 de milioane de turisti in Europa anual. De asemenea, Excelenta Sa s-a aratat foarte placut impresionata de frumusetea orasului, de istoria si cultura sa, precum si de pozitia geo-strategica, avansand propunerea de a acorda o bursa de studii in domeniul turismului in China unei persoane din Iasi care, la intoarcere, sa promoveze China ca destinatie si sa poata sprijini turistii chinezi in zona.

In domeniul educational medical, Ambasadorul a lansat ideea participarii unor specialisti ieseni interesati la cursuri de medicina traditionala chineza, urmand sa fie contactata Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” in ideea unei eventuale infiintari a unui Centru de Medicina Traditionala Chineza la Iasi. „Inaltii nostri oaspeti si-au aratat si interesul fata de licitatia pentru construirea segmentului de autostrada Iasi – Targu Neamt, precum si de tronsonul Targu Neamt – Targu Mures. O alta colaborare posibila este in sectorul productiei industriale, context in care i-am invitat sa faca o vizita pe platforma industriala Fortus, care se preteaza pentru investitii de amploare. Nu in ultimul rand, cum China este foarte avansata in ceea ce priveste digitizarea oraselor, am salutat dorinta oaspetilor nostri de colaborare cu universitatile iesene in activitatea de inovare si cercetare in domeniul IT”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Dupa intalnirea de la Palatul Roznovanu, primarul Mihai Chirica a participat la sediul Camerei de Comert si Industrie la inaugurarea Casei Romano-Chineze – Filiala Iasi.

 


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here