Mită la PERMISE!

0
1030

Un tânăr în vârstă de 20 ani, din Iași, candidat la obținerea permisului de conducere a fost prins în flagrant în timp ce oferea 200 de euro unui agent examinator pentru a-l declara admis la proba practică.

“În fapt, în data de 9 august 2019, un agentul şef principal de poliţie din cadrul  Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Iaşi a sesizat telefonic lucrătorii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi cu privire la faptul că, fiind desemnat  în cursul zile să  participe la examinarea candidaţilor programaţi în vederea susţinerii probei practice pentru obţinerea permisul de conducere, unul din candidaţi i-a oferit suma de 200 Euro, odată cu înscrisurile prezentate pentru examinare, înţelegând prin aceasta că banii sunt oferiţi în scopul  facilitării  promovării examenului practic.

În consecință, lucrătorii din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au organizat și efectuat acțiunea de prindere în flagrant a persoanei denunţate, imediat după comiterea faptei”, se arată în comunicatul de presa remis de către lucrătorii DGA Iaşi.

Contactat de reporterii Jurnalul Ieşean (www.jri.ro), comisarul şef Vasile Zacornea nu a oferit prea multe date din anchetă. “Eram în concediu la acea vreme. Fapta s-a comis vineri, 9 august 2019. Las organele abilitate să-şi facă datoria. Un lucru este cert: la noi în instituţie, şpaga este exclusă!”, a menţionat şeful SPCRPCÎV.

Faţă de cel în cauză, procurorul a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, iar  cercetările continuă.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here