Subvenții APIA pentru crescătorii de ovine

0
439

Crescatorii de ovine si de caprine din judet mai au termen pana pe data de 2 septembrie sa depuna mai multe documente pentru a incasa sprijinul cuplat zootehnic (SCZ) pentru cele doua specii. Fermierii trebuie sa depuna documente specifice pentru a obtine subventiile de la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Iasi.

Astfel, berbecii pentru care se solicita sprijinul cuplat trebuie sa fie înscrisi în registrul genealogic al rasei, sectiunea principala, pâna la data de 2 septembrie 2019 inclusiv.

De asemenea, efectivul de femele ovine înscrise/înregistrate în registrul genealogic al rasei, sectiunea principala sau suplimentara, pentru care se acorda sprijinul cuplat zootehnic, trebuie sa respecte mai multe conditii de eligibilitate, cum ar fi conditia ca numarul de femele sa fie mai mare fata de cel de masculi.

Oierii trebuie sa prezinte la APIA si adeverinta eliberata de asociatia/agentia acreditata pentru înfiintarea si mentinerea registrului genealogic al rasei sau adeverinta eliberata de Oficiul pentru Zootehnie Judetean Iasi care se poate depune odata cu cererea unica de plata- declaratia privind sectorul zootehnic sau se poate depune pâna în data de 2 septembrie 2019 inclusiv.

Pana in prezent au fost depuse 36 de cereri din partea crescatorilor de ovine si Subcare au solicitat subventiile de la APIA.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here