Reacția primarului Chirica după declarația controversată privind diaspora

0
488

Mihai Chirica, primarul Iașiului, a revenit cu noi declarații după afirmațiile pe care le-a făcut despre românii plecați la muncă peste granițe. Solicitat să-și explice punctul de vedere, după reacțiile negative apărute în mediul online, Mihai Chirica a spus că declarațiile sale au fost scoase din context.

”Era vorba de o emisiune despre educația la sate și abandonul satului românesc. Este o știre scoasă din context. Dacă se ascultă întreaga emisiune se vede că s-a ajuns la situația învățământului la sate, cu abandonul satului românesc unde sunt numai familii bătrâne și faptul că statul nu s-a preocupat de educația acelor copii. Deci ei, fără studii, fără un minim de educație, multe dintre tinerele care ajung acolo au devenit vulnerabile, au ajuns în traficul de carne vie, au fost și sunt exploatate în continuare”, a declarat Mihai Chirica.

Primarul Iașiului și-a cerut scuze față de persoanele care s-au simțit jignite în urma declarațiilor sale.

O realitate terifiantă și un deputat găunos

„Am văzut că unele afirmații făcute de mine la un post local de televiziune le-a produs unor politicieni și jurnaliști extrem de „sensibili” o nemaipomenită revărsare de patriotism deșănțat! Dacă vreo persoană s-a simțit lezată de vorbele mele, poate prea fruste, atunci îi cer iertare, și – pentru o înțelegere deplină a vorbelor mele – repet ce am declarat la emisiunea respectivă. Cu durere extremă în suflet, asistăm de mai bine de douăzeci de ani la o depopulare masivă și la îmbătrânirea satului românesc. Lipsa totală de preocupare a statului român, a clasei politice, în general, față de generația tânără, a făcut ca mulți dintre tinerii României să pornească în lume foarte puțin pregătiți pentru viață. Așa se face că o parte dintre ei au devenit victime ale abuzurilor unor indivizi lipsiți de scrupule, unii dintre ei chiar conaționali de-ai noștri, care au profitat tocmai de această lipsă de experiență. Nu o spun eu, ci statisticile oficiale: româncele sunt printre cele mai traficate femei din UE, căzând foarte ușor pradă traficanților de carne vie (potrivit Raportului din 2018, sunt cele mai traficate femei din UE conform link: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/PDF/?uri=CELEX:52018DC0777&from=EN pagina 3, punctul 4).

De asemenea, tot românii ajung în număr dureros de mare „sclavii” unor angajatori ticăloși din străinătate, ce-i păcălesc promițându-le locuri de muncă bine plătite și condiții excepționale de trai. Dar, vai, când primesc jobul lăudat, descoperă o realitate terifiantă. Plus o capcană din care, deseori, nici nu mai pot scăpa! Dacă mai adăugăm faptul că România a pierdut cei mai mulți muncitori din UE (conform link:   https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/romania-a-pierdut-cei-mai-multi-muncitori-din-ue-937657) rezultă că viitorul sună cumplit pentru țară, dacă nu începem să luăm imediat măsuri!

Am spus ceva greșit? Mă fac vinovat că mă preocupă soarta românilor din străinătate, în condițiile în care Primăria Municipiului Iași deține un departament pentru diaspora extrem de dinamic, probabil cel mai puternic din țară? Din contră, consider că a venit timpul să nu mai permitem nimănui să ne mai umilească, nici în străinătate, nici acasă, și să cerem statului român, clasei politice, să intervină rapid și eficient ori de câte ori sunt dezvăluite astfel de cazuri.

Iar găunosului parlamentar care îmi cere demisia fiindcă am vorbit despre o realitate tristă, terifiantă, îi transmit un mesaj categoric: pentru un parazit al banului public ce nu-și poate folosi nici măcar un deget de la o mână pentru a enumera o singură realizare notabilă într-un lung mandat de ales, patriotismul zelos pe care-l afișează nu poate trezi decât silă! Faceți-vă datoria pentru care sunteți plătit regește din banii românilor, domnule deputat, adică elaborați legi drepte și bune, și abia atunci veți primi voie să vă dați cu părerea despre ce e moral și ce nu” a declarat primarul Mihai Chirica.

 

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here