La Iaşi: Conferinţa Naţională „Zilele Calităţii în Sănătate”

0
658

La sfârşitul săptămânii viitoare se va desfăşura la Iaşi Ediţia I a Conferinţei Naţionale „Zilele Calităţii în Sănătate”. Manifestarea se va desfăşura pe parcursul zilei de 13 septembrie şi este organizată la Iaşi de către Asociaţia pentru Managementul Calităţii în Sănătate (AMCS) în parteneriat cu Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (A.N.M.C.S.).

”Conferinţa se adresează profesioniştilor din sistemul de sănătate – reprezentanţi ai autorităţilor, manageri de spitale, directori medicali, medici din toate specialităţile, directori de îngrijiri, asistenţi medicali, responsabili cu managementul calităţii din unităţile sanitare, evaluatori de servicii de sănătate şi organizaţiilor care reprezintă beneficiarii serviciilor de sănătate”, a declarat  conf. dr. Vladimir Poroch, preşedinte AMCS. Manifestarea va include mai multe sesiuni de prezentări şi sesiuni interactive unde se vor discuta teme de interes ţîn domeniu: Managementul Riscurile Clinice, Raportarea Fără Caracter Acuzator a Evenimentelor Asociate Actului Medical”, Utilizarea „Trigger Tool” – un instrument de lucru care atunci când este folosit conduce la creşterea siguranţei pacientului. Siguranţa pacientului trebuie să devină şi la noi unul dintre elementele importante ale evaluării serviciilor de sănătate. Acestea trebuie evaluate de profesionişti independenţi, fapt ce devine posibil odată cu  implementarea sistemului de management al calităţii în sistemul de sănătate din România”, a subliniat conf. dr. Vladimir Poroch.

De precizat că  în cadrul conferinţei va avea loc şi evenimentul de deschidere oficială a activităţii Oficiului Teritorial Nord-Est al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate. „Ne bucură faptul că au ales această primă ediţie a conferinţei organizată de noi la Iaşi pentru deshiderea oficială. Este o dovadă de încredere, mai ales că ne propunem să creştem valoarea acestei manifestări, de la an la an. Am mai fost parteneri la organizarea altor manifestări, dar aceasta este prima conferinţă în calitate de organizatori”, a mai adăugat conf. dr. Vladimir Poroch.

Lucrările conferinţei se vor desfăşura vineri, 13 septembrie, la Congress Hall Palas Iaşi, Sălile Verdi şi Rossini. Evaluatorii de servicii de sănătate vor primi un număr de 15 puncte de formare continuă pentru particiarea la Conferinţa Naţională „Zilele Calităţii în Sănătate”. Cei intresaţi pot obţine mai multe detalii acesând linkurile următoare: www.amcs-romania.ro sau  https://www.facebook.com/groups/1105472026264028/.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here