Școala Bârnova in parteneriat Erasmus in Estonia

0
497

Recent a avut loc la Tartu, în Estonia, ultima întâlnire din cadrul proiectului Erasmus+ „Boosting Science Education at School”. Întâlnirea efectivă a avut loc la Centrul științific AHHAA Tartu, având drept scop realizarea unui bilanț al activităților desfășurate pe durata proiectului, ultimele finisări ale videotutorialelor realizate de parteneri și postarea acestora pe youtube.

Parteneriatul proiectului a fost compus din coordonatorul Associazione Euphoria (Italia), 4 organizații ce activează în domeniul științei și tehnicii – Ludor Engineering (România), The science zone (Italia), Digital Idea(Grecia), Science Centre AHHAA (Estonia) și 4 școli – Școala Gimnazială Bârnova (România), Istituto Comprensivo „Maria Montessori” (Italia), Moysiko Gymnasio-geniko Lykeio (Grecia) și Tartu Tamme Gümnaasium (Estonia).

Scopul proiectului a constat în realizarea unui schimb de bune practici între școli și organizațiile active în domeniul promovării științei în școli, în vederea creării de sinergii între educație și lumea științei. Acest schimb a facilitat introducerea de practici mai atractive de predare a științelor în școală.

Alăturându-se proiectului, aceste organizații au dorit să împărtășească experiența lor, la nivel european, pentru a învăța unele de la altele cum să își desfășoare activitățile de laborator și cum să colaboreze la nivel internațional, știința fiind internațională prin însăși natură ei.

Timp de 2 ani, partenerii din Italia, Estonia, Grecia și România prin schimburile de experiență și prin activitățile interactive desfășurate și-au însușit modalități noi și atractive de predare a științelor.

„Cadrele didactice de la Școala Bârnova au pus în practică cunoștințele acumulate, stârnind interesul și curiozitatea elevilor pentru fizică, chimie, biologie. Elevii au fost mai activi, au venit cu idei, au făcut experimente, au înțeles mai ușor fenomenele naturii.  De asemenea, cadrele didactice participante au avut ocazia să cunoască sistemele educaționale din țările partenere, să viziteze școli, să realizeze schimburi de bune practici, să stabilească noi contacte pentru viitoare proiecte educaționale”-a transmis prof. Damian Sfetcu, directorul școlii din Barnova.

 .


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here