Școli în haine noi în comunele județului

0
831

La Coropceni, comuna Ciortesti a avut loc odata cu deschiderea anului scolar si sfințirea scolii.

„La sfintire a participat un sobor de preoți din comuna noastră împreună cu Pr. Protopop Roșu Mihail, căruia doresc să îi mulțumesc în mod special. Am avut norocul să am un constructor de seamă, pe domnul Irimia Costel care a finalizat lucrările la timp și a făcut posibil evenimentul de astăzi. A fost prezent și omul meu de bază din politică, da spun de bază, pentru că domnul deputat și președinte PNL Iași, Costel Alexe, are grijă să îmi deschidă calea, ori de câte ori mă blochez, sau se blochează, de binevoitorii noștri din jur.
Concluzia lui 9 septembrie este că am inima plină de mulțumire, că am o colaborare de excepție cu domnul director și cadrele didactice din școli, că astăzi a fost deschiderea anului școlar, dar și a unei școli mult așteptate” -a precizat primarul Alina Apostol.

 

Un eveniment important a fost si pentru localnicii din satul Uda, comuna Tătărusi, unde s-a   inaugurarat  Școla generala, unitate de învățământ ce a fost reabilitată și modernizată prin fonduri guvernamentale. La tăierea panglicii au participat primarul comunei, Costel Iosub, prefectul județului Iași -Marian Șerbescu, dar și fostul subprefect Valentina Iosub – actual secretar al Primăriei, viceprimarul comunei și alți invitati. Evenimentul a început cu oficierea unei slujbe de sfințire, iar mai apoi au fost rostite ganduri si propuneri  din partea oficialităților.

Costel Iosub a vorbit despre importanța educației, despre modernizarea unității de învățământ dar mai ales despre comunitatea pe care o reprezintă și sătenii care au ajuns în funcții importante, o mândrie pentru comună.

Prefectul Marian Șerbescu a primit o distincție din partea edililor locali în semn de apreciere ca reprezentant al Guvernului României pentru investițiile din Tătăruși.

„Am vrut să mă aflu astăzi și alături de copiii din comuna Tătăruși, de unde provin unii dintre cei mai merituoși și harnici olimpici cu care ne mândrim. În 80 de comune ale județului se derulează lucrări de modernizare a școlilor, cu investiții totale de aproape 330 milioane de lei, în urma cărora vor fi reabilitate și modernizate peste 200 de școli. În satul Uda din comuna Tătăruși a fost deschisă astăzi școala gimnazială, modernizată în cadrul unui astfel de proiect, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Dincolo de emoțiile inerente începutului de an școlar, copiii au putut simți astfel și bucuria de a învăța în cele mai bune condiții”, a precizat prefectul Iașului, Marian Șerbescu.

Si in comuna Belcesti a inceput anul scolar cu clase curate si aratoase. In luarile de cuvant de la deschiderea festiva, autoritatile locale au precizat ca au  unități de învățământ la standarde europene. Primarul Constantin Ciobanita a subliniat ca a accesat fonduri naționale sau europene cu care a reușit modernizarea sau construcția de școli și grădinițe.

„Aici avem in constructie singurul Campus Școlar din Moldova, la nivel național fiind finanțate doar 4 astfel de campusuri, o investite de milioane de euro, care va modifica in bine procesul educațional in judetul nostru. Pana la urma, investitia in educatie e cea mai sigură și de viitor investitie” a spus deputatul Costel Alexe, prezent la deschiderea anului scolar.


( ! ) Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002413128{main}( ).../index.php:0
20.0004414600require( '/home/jriro/public_html/wp-blog-header.php ).../index.php:17
30.658066257640require_once( '/home/jriro/public_html/wp-includes/template-loader.php ).../wp-blog-header.php:19
40.671966304216include( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/single.php ).../template-loader.php:106
50.962368722992locate_template( $template_names = 'loop-single.php', $load = TRUE, $require_once = ???, $args = ??? ).../single.php:28
60.962368723088load_template( $_template_file = '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php', $require_once = TRUE, $args = [] ).../template.php:716
70.962568733544require_once( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php ).../template.php:770
80.982268851064td_module_single_base->related_posts( $force_sidebar_position = ??? ).../loop-single.php:72
90.982568867656td_block_related_posts->render( $atts = ['limit' => 3, 'ajax_pagination' => 'next_prev', 'live_filter' => 'cur_post_same_categories', 'td_ajax_filter_type' => 'td_custom_related', 'class' => '', 'td_column_number' => 3], $content = ??? ).../td_module_single_base.php:974
101.015568912256td_block->get_block_pagination( ).../td_block_related_posts.php:56

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here