Recital de pian, susținut de Alina Andriuți – Shemchuk și Ivan Shemchuk, la Palatul Culturii din Iași

0
202

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, alături de Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași și Asociaţia „Crescendo” Events, vă invită la Recitalul de pian susținut de Alina Andriuți – Shemchuk și Ivan Shemchuk. Evenimentul va avea loc luni, 16 septembrie 2019, ora 18.00, la Palatul Culturii din Iași, în Sala „Henri Coandă”.

Alina Andriuți – Shemchuk

S-a născut în 1995, la Bălți (Republica Moldova), într-o familie de muzicieni. A studiat pianul la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași, în clasa profesoarei Ionela Tudor, iar din clasa a VIII-a, sub îndrumarea profesoarei Carmen Zaharia-Danicov, manifestând calități deosebite în interpretarea pianistică. Alina Andriuți – Shemchuk a absolvit studiile de Master la Academia de Muzică „Feliks Nowowiejski” din Bydgoszcz (Polonia), în 2018.

Ivan Shemchuk

Născut în 1994, în Cernăuți (Ucraina), într-o familie de muzicieni, Ivan Shemchuk a început studiul pianului la vârsta de trei ani, sub îndrumarea mamei sale. A studiat la Școala de Muzică din Cernăuți, la clasa profesoarei Elvira Ryzhonok și le-a continuat la Liceul de Muzică „Solomiya Krushelnytska” din Lvov, sub îndrumarea profesoarei Ludmila Zakopets. În anul 2018, a absolvit cu diplomă de onoare studiile de master la Academia de Muzică „Feliks Nowowiejski” din Bydgoszcz (Polonia).

Alina Andriuți – Shemchuk și Ivan Shemchuk au în palmares numeroase premii la concursuri internaționale, printre care și cele pentru „duo pianistic”: Premiul I – Concursul Internațional “Music seasons in Copenhagen”, Danemarca, 2014; Premiul I – Concursul Internațional “Art Duo”, Cehia, 2015; Premiul pentru cea mai bună interpretare a concertului cu orchestra – Forumul Pianistic „Bieszczady bez granic”, Polonia, 2017 etc. Cei doi muzicieni au susținut numeroase concerte – solistice, cu orchestra, camerale – în România, Republica Moldova, Rusia, Polonia, Slovacia, Cehia, Danemarca, Italia, Lituania.

Programul recitalului de la Palatul Culturii cuprinde lucrări aparținând compozitorilor: Antoni Katski, Artur Malawski, Juliusz Zarebski, Ignacy Felix Dobrzyński, Stanisław Moniuszko.

Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here