Moarte suspectă în poarta Spitalulului de Recuperare

0
478

O femeie care avea probleme cu respiratia în timpul somnului a murit în această seară lângă Spitalul de Recuperare. Ea a căzut secerată la pământ la scurt timp după ce a ieşit pe poartă. Mai multe echipe de medici şi asistente din spital au încercat să o salveze. A ajuns şi o ambulanţă, însă a fost prea tarziu. A făcut stop cardio respirator. 

Femeia avea 62 de ani şi era din Iaşi. La insistenţele unei vecine, în cursul serii de luni ea a venit la Spitalul de Recuperare pentru că nu se simţea prea bine. Se pare că femeia fusese externată chiar în cursul zilei de la Spitalul de Pneumoftiziologie şi trimisă la Spitalul de Recuperare, să facă un tratament pentru că în timpul somnului nu putea să respire. Acesta nu era singura afecţiune de care suferea femeia. Ea suferea de diabet zaharat, obezitate, bronhopneumopatie cronică obstructivă, hipertensiune, cardiopatie ischemică, sindrom de apnee de somn. Medicul de gardă de la Clinica Medicală i-a spus femeii să revină a doua zi pentru internare, însă după doar câţiva paşi făcuţi în afara porţii, în timp ce se îndrepta spre maşina vecinei, femeia s-a prăbuşit la pământ.

Scena a fost văzută de paznicii spitalului, care au dat alarma. Imediat în faţa unităţii medicale a coborât medicul de gardă, însoţit fiind de asistenţi şi a încercat să îi acorde prim ajutor. În scurt timp au venit şi cei de la UPU şi un echipaj de la Ambulanţă. Deşi au fost depuse toate eforturile pentru a o resuscitas-a constatat decesul. Femeia a făcut un stop cardio  respirator.

Conducerea Spitalului de Recuperare a şi demarat o anchetă pentru a afla cum a fost posibil ca o persoană să moară în poarta unităţii medicale. Rezultatul anchetei va fi aflat în câteva zile. Conducerea Spitalului de Recuperare va face verificari pentru că vrea să pună cap la cap înregistrările video şi fişele de externare, să afle când a intrat femeia în spitalul lor, cât a stat pe holurile spitalului, cât a durat consultaţia şi, mai ales, cât a durat de când a părăsit spitalul şi s-a prăbuşit la pământ.

Toate informaţiile pe care le avem până acum sunt culese verbal, fără documente în faţăVom şti mai multe informaţii după ziua de mâine. Vrem să verificăm mai întâi documentele medicale. Am vorbit cu medicul de gardă, dr Silvia Chiriac, de la Clinica de Recuperare Cardiovasculară. Ea a spus că pacienta a fost externată dintr-un alt spital posibil în cursul zilei de astăzi, dar trebuie să cercetăm acest lucru. Ea avea foarte multe afecţiuni. Global, nu era într-o stare de sănătate cât de cât acceptabilă. Trebuie să vedem cât timp s-a scurs de la ultima internare până a ajuns în curtea Spitalului de Recuperare, şi cât timp s-a scurs de când doamna doctor a fost solicitată şi momentul intervenţiei efective. În mod cert se va face o autopsie şi vom putea corela datele pe care le culegem din documente şi cele ale necropsiei”, a declarat dr Doru Baltag, directorul medical al Spitalului de Recuperare.

Poliţiştii care au ajuns la faţa locului au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele decesului. În cauză a fost deschis un dosar penal, iar trupul femeii a fost dus la Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

„Este vorba despre o persoană de sex feminin, de 62 de ani, domiciliată în municipiul Iaşi. Ar fi fost adusă la unitatea medicală cu o maşină particulară. Deocamdată nu ştim dacă a fost şi internată cu forme legale. Când a ieşit din incinta spitalului a căzut, i s-a făcut rău. Echipajul de pe Ambulanţă a sosit la faţa locului şi a constatat decesul din cauza unui stop cardio-respirator. În cauză au fost demarate cercetări pentru a se stabili cauzele decesului”, a spus Beatrice Romanescu, de la Biroul de Presă al IJP Iaşi.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here