Robotelul Nao-proiect social pentru copiii cu autism

0
434

Astazi, a avut loc la Primaria Iasi un eveniment social dedicat  persoanelor cu nevoi speciale. Astfel, municipalitatea, in colaborare cu asociatia ROR si Asociatia Centrul Terapeutic „Marea Neagra” de Sprijin a Persoanelor cu Autism au organizat un eveniment inedit numit „Nao, terapeutul copiilor”.

Nao, robotul dezvoltat de compania americana Robot for Autism este socotit cel mai spectaculos robot umanoid realizat pana acum. Acesta a ajuns sa lucreze in peste 200 de institutii de invatamant, vorbeste 20 de limbi de circulatie internationala si a fost prezent in mai bine de 100 de tari din intreaga lume. Robotelul a ajuns sa interactioneze cu cei mici si in limba romana.

Robotelul Nao a fost prezentat in carul unei actiuni la Scoala Gimnaziala „Ion Ghica” din Iasi.

La evenimentul de la primarie au fost prezenti edilul Mihai Chirica, Roxana Oana Rotaru- presedintele asociatiei ROR, dar si reprezentantii Centrului Terapeutic „Marea Neagra”. Proiectul va continua si in alte zone din tara.

 


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here