Primarul l-a reclamat pe viceprimar. Au dispărut costumele populare!

0
1149

În loc de armonie și implicare în interesul localnicilor, a izbucnit un ditamai scandalul urmat de plângere penală pentru însușirea  unor obiecte de pe inventarul Primăriei. Este vorba despre o reclamație depusă de primarul comunei Cristești împotriva colegului viceprimar. Mărul discordiei:costumele populare. Așa s-a ajuns ca viceprimarul comunei Cristești, Vlad Pintilie să fie  cercetat într-un dosar în care este acuzat de către polițiștii Secției 6 de la  Pașcani de  abuz de încredere.

Vlad Pintilie a ajuns să fie cercetat după ce nu a mai returnat Primăriei  12 costume populare pe care le foloseau membrii Ansamblului „Cristeștii Moldovei”. Costumele au fost cumpărate din banii Primăriei și au ajuns  la reprezentanții ansamblului spre folosire, doar că au dispărut după ultimul spectacol, existând informații că au ajuns la familia Pintilie, care se ocupă de acest ansamblu.

„Costumele nu au mai fost returnate, după cum am stabilit. Le-am dat pe motiv că vor fi folosite la un spectacol, dar nu ne-au mai fost returnate. Tot am fost duși cu vorba, dar când am văzut că nu se ține de cuvânt am înaintat o plângere”, a declarat primarul comunei Constantin Bolohan.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Iasi a precizat pe acest subiect:„Există un dosar în acest caz, cercetările fiind desfășurate de polițiștii Secției 6 Rurală. Vorbim de o faptă de abuz de încredere”.

Cele 12 costume, șase de băieți și șase de fete erau folosite de către membrii Ansamblului „Cristeștii Moldovei”. Membrii  participă frecvent la evenimente, multe dintre ele private. Mai exact, sunt invitați să susțină programe artistice la nunți, dovadă fiind fotografiile apărute pe rețelele de socializare, în care apare și viceprimarul Vlad Pintilie.

De obicei sunt plătiți pentru prestația lor, dar nu este cunoscut cum se încasează sumele și unde ajung banii.

Viceprimarul comunei a spus că nu are cunoștință de plângere, dar a oferit alte detalii interesante despre aceste costume.”Ele au fost achiziționate în urmă cu câțiva ani pentru înființarea unui ansamblu al Primăriei. Ulterior au ajuns la cei care activează în ansamblul soției mele (n.r. Cristeștii Moldovei). Eu am primit niște amenințări verbale și atunci am hotărât să le dau sub semnătură membrilor ansamblului care activează de partea asta, la soția mea, până anul viitor în septembrie. Domnul primar le-a cerut înainte de Zilele Comunei, dar i-am transmis că sunt la copii, să le ia de acolo. Poate să îmi facă ce vrea”, a susținut Vlad Pintilie.

 Cât privește prezența membrilor ansamblului la evenimente private, viceprimarul a spus:”Merg cu părinții, cu mașinile personale. Nu știu dacă sunt plătiți. Merg probabil la nunți de-ale celor de la noi din comună”, spune viceprimarul, care în ultima postare apare alături de membrii ansamblului la un eveniment din Iași.

(NewsPascani)


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here