Doliu la Al. I. Cuza

0
1196

UPDATE: Fost primar PNL si ulterior PSD, Vasile Baciu a fost cunoscut de multe autoritati locale si de la nivel central. Astazi insa, a fost doar un mesaj public facut de catre prefectul județului Iași, Marian Șerbescu. Acesta a publicat o postare pe Facebook în care regretă trecerea în neființă a edilului șef de la Al. I. Cuza.

Iată mesajul prefectului:„Administrația publică ieșeană l-a pierdut astăzi pe primarul comunei A.I. Cuza, Vasile Corneluș Baciu, de care m-a legat o prietenie de foarte mulți ani. De numele primarului Vasile Baciu se leagă demararea unui amplu proces de modernizare a unităților școlare din comună, cuprinzând școlile din A.I. Cuza, Volintirești și Șcheia, ca și grădinița din Șcheia, dar și reabilitarea din puținele fonduri proprii ale localității a căminului cultural. Aflat la al patrulea mandat de primar al comunei, a avut mulțumirea să vadă demarate lucrările de combatere a erodării malului râului Siret, proiect pentru care a depus constant toate eforturile. Vasile Baciu era cunoscut pentru spiritul său filantropic, nu o dată asigurând pe cheltuiala proprie înmormântarea bătrânilor din comună rămași singuri. Dumnezeul să-l odihnească în pace!”, a scris prefectul județului Iași, Marian Șerbescu.

Ziua de astazi a inceput  cu o veste tristă pentru comunitatea de la  A. I. Cuza, dar si pentru cei care l-au cunoscut pe Vasile Corneluș Baciu. Primar al comunei de peste 14 ani, acesta s-a stins din viață noaptea trecuta. Deși au fost solicitați să intervină medicii de la Serviciul de Ambulanță Pașcani, aceștia nu au reușit să mai facă nimic pentru primarul comunei. Se pare că Vasile Baciu a suferit un infarct miocardic, în evidentele medicale el fiind  cunoscut și cu alte afecțiuni cronice.

Vasile Baciu era primar al comunei Alexandru Ioan Cuza de 4 mandate și urma să împlinească vârsta de 52 ani. Acesta era cunoscut pentru ieșirile acide, dar și pentru faptul că avea grijă să îngroape pe cheltuiala proprie bătrânii din sat care nu mai aveau pe nimeni.

Dumnezeu să-l ierte!


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here