FOTO-VIDEO: „Produs în România”, prima ediţie a târgului la Iaşi

0
1352

Prima ediție a Târgului de Toamnă ”Produs în România” se va desfășura la Iași, cu sprijinul Consiliului Județean, în perioada 4-6 octombrie, în parcarea Casei Pătrate.

Evenimentul, cunoscut la nivel național, va reuni peste 30 de producători din toate regiunile țării și își propune să vină în sprijinul acestora, promovând tradițiile românești și produsele autohtone, oferind  totodată  ieșenilor posibilitatea să le achiziționeze la prețuri atractive.

Expozanții vor aduce la Iași preparate din carne și lapte, produse apicole, dulciuri de casă, cozonac secuiesc, produse viticole, marochinărie, pielărie, blănărie, artizanat, încălțăminte precum și un restaurant cu specific tradițional românesc.

”Ideea unui astfel de târg este binevenită, de aceea am răspuns solicitării organizatorului de a ne implica. Cu cât vor fi mai multe evenimente de acest gen, cu atât vom veni mai mult în contact cu tradiția și produsele sănătoase. Este nevoie de păstrarea rețetelor vechi românești și producerea unor alimente sănătoase, cu un gust autentic. Doar așa și generațiile viitoare vor cunoaște adevăratul gust al mâncării tradiționale”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

”La fiecare ediție a târgurilor noastre invităm asociații sau fundații care, pe lângă misiunea socială pe care o au, reușesc să facă și producție, încurajând astfel dezvoltarea economiei naționale sau crescând potențialul unei zone defavorizate prin promovarea culturii și tradițiilor acesteia. Organizăm târgul pentru prima dată la Iași și sperăm să fie un succes. Vom aduce tradiții din alte zone ale țării aici și sperăm ca pe viitor să putem împrumuta din obiceiurile locului pentru a le face cunoscute în alte zone ale țării”, a afirmat Constantin Petrea, reprezentantul organizatorului.

În fiecare dintre cele trei zile, Târgul de Toamnă ”Produs în România” va fi deschis între orele 9.00 și 22.00.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here