Se reabilitează Ansamblul Muzeal „Ion Creangă”

0
278

Consiliul Județean Iași a scos la licitație serviciile de proiectare și asistență tehnică pentru Reabilitarea Ansamblului Muzeal „Ion Creangă”, parte a proiectului „Călător pe Meridiane Culturale”.

Procedura se derulează pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Restaurarea Muzeului ”Ion Creangă” este un proiect care își propune valorificarea monumentului de patrimoniu istoric- casa scriitorului Ion Creangă, prin realizarea unor lucrări de restaurare, amenajare și dotare a celor două clădiri (Casa Bojdeucă, curtea interioară și clădirea Muzeu care cuprinde expoziții foto-documentare) și a incintei muzeului.

”Ansamblul Muzeal Ion Creangă, implicit Bojdeauca atât de îndrăgitului scriitor, primul muzeu literar din România, trebuie să își spună povestea și peste ani. Aici este misiunea și responsabilitatea noastră, de a ne asigura că acest simbol al literaturii române își va putea întâmpina vizitatorii și peste secole”, a afirmat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Operatorii economici interesați de licitație pot solicita informații suplimentare cu zece zile înainte de data limită de depunere a ofertelor.

Răspunsurile vor fi publicate în SEAP, la Secțiunea ”Listă, clarificări, notificări și decizii” din cadrul anunțului de participare simplificat.

Valoarea estimată a contractului de achiziție publică este de 90.500 lei, fără TVA. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 18 octombrie 2019, ora 15:00.

Prin proiectul „Călător pe Meridiane Culturale” se dorește accesarea fondurilor europene prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova – proiecte HARD, Obiectivul Tematic 3 – Promovarea culturii locale și protejarea patrimoniului istoric, Prioritatea 2.1 – Promovarea și conservarea patrimoniului cultural și istoric.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here