Guvernul Dăncilă a picat! Încep negocierile pentru un nou guvern

0
376

Guvernul Dăncilă a picat, moțiunea de cenzură a trecut la vot cu 238 de voturi. Cinci voturi au fost contra moțiunii. În total au votat 243 de parlamentari.  Din acest moment, guvernul Dăncilă e demis și rămâne în funcție cu puteri diminuate (nu are voie să dea ordonanțe simple și OUG-uri) până la instalarea noului guvern.

Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au constatat că moțiunea a trecut: au votat 245 din 464 parlamentari, tre3 voturi anulate, 238 voturi ”pentru”, 4 voturi ”contra”. Potrivit prevederilor Constituției, moțiunea s-a adoptat.

„Parlamentul retrage încrederea Guvernului”, a anunțat Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

Ludovic Orban: „Se încheie o perioadă de distrugere fără precedent în istoria României. Mulțumesc președintelui Iohannis pentru susținerea moțiunii, care a contat enorm. Salut toți parlamentarii care au rezistat tentațiilor și au votat moțiunea. Am oprit PSD să facă rău României”.

Președintele Romaniei cheamă partidele la consultări, vineri, pentru un formarea unui nou Guvern. „Rezolvat! Astăzi a câștigat România. Astăzi, votul românilor dat pe 26 mai la referendum a fost întru totul și pe deplin respectat Căderea guvernului PSD e rezultatul firesc al întregii societăți față de abuzurile acestui guvern. Acest proces se numește intrarea în istorie a PSD”, a declarat președintele Iohannis, de la Palatul Cotroceni, după ce Guvernul Dăncilă a fost demis prin moțiune de cenzură.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here