Un deputat de Iași propus ca ministru in viitorul guvern

0
1698

După ce Opoziția a reușit să trimită acasă Guvernul Dăncilă, liberalii sunt gata să preia puterea. Ludovic Orban, șeful PNL este gata să-i ia locul lui Dăncilă în fruntea Guvernului și are și o listă de 15 persoane pentru doar 15 ministere. Orban a pus în discuție, la consultările de azi cu președintele Klaus Iohannis, varianta alegerilor anticipate. Presedintele  PNL a precizat ca partidul sau vrea să schimbe structura Guvernului, iar numărul ministerelor să fie de maxim 16, față de 24 câte sunt în prezent. De asemenea, acesta susține că pentru formarea viitorului Executiv va disucta cu toate partidele și cu toți parlamentarii care au votat moțiunea, inclusiv cu cei de la PSD.

In lista cu propuneri de ministri in viitorul guvern apare si numele unui pnl-ist-deputat de Iasi. Este vorba de Costel Alexe, propus la Ministerul Mediului.

Iata si celelalte  propuneri de ministri:

Raluca Turcan – Ministerul Educaţiei

Florin Cîţu – Ministerul de Finanţe

Ovidiu Raeţchi – Ministerul Apărării

Robert Sighiartău – vicepremier, Ministerul Dezvoltării

Mara Mareş – Ministerul Sportului

Ioan Paul Dobre – Ministerul de Interne

Rareş Bogdan – vicepremier, Ministerul Parteneriatelor Strategice

Marcel Velea – Ministerul Agriculturii

Pavel Popescu – Ministerul Transporturilor

Gigel Stirbu – Ministerul Culturii

Alina Gorghiu – Ministrul Justiţiei

Dan Vîlceanu – Ministerul Muncii

Iulian Dumitrescu – Ministerul Economiei

Lucian Bode – Ministerul Transporturilor

Bogdan Glăvan – Ministerul Fondurilor Europene

Vlad Nistor – Ministerul de Externe

Liderul PNL a declarat că liberalii își vor asuma guvernarea dacă nu se ajunge la un consens pentru anticipate:

”Am prezentat mandatul acordat de PNL. Pozitia PNL e foarte clara. In cazul in care exista posibilitatea unui acord in vederea anticipatelor, noi sustinem revenirea la popor. In cazul in care acest lucru nu va fi posibil si in cazul in care ne va solicita Presedintele sa formam Guvernul, PNL este pregatit sa isi asume raspunderea.

Despre alti posibili parteneri de guvernare: Suntem la debutul consultarilor, vom urmari pozitiile exprimate de partide la consultari. Formatiunile care au contributi la caderea guvernului PSD sa continue un proiect comun. Propunerea PNL de premier sunt subsemnatul. Asteptam decizia Presedintelui. Daca vom fi chemati sa formam guvernul vom discuta cu toti posibilii parteneri si vom veni cu un program de guvernare. PNL e pregatit sa preia guvernarea de mult timp.

Sunt extrem de riguros in respectarea legii, democratiei, statutului PNL, imi respect toti colegii, din aceasta cauza nu vehiculez nume de ministri. Voi prezenta public o lista a cabinetului numai dupa decizia forului statutar PNL si a discutiilor cu alte partide.”, a declarat liberalul.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here