A murit actrița Tamara Buciuceanu-Botez

0
703

Tamara Buciuceanu-Botez a murit în această după amiază, la Spitalul Elias din Capitală. Anunțul trist a fost făcut de surse medicale. Vă reamintim că regretata actriță a fost internată pe fondul unor probleme cardiace la începutul lunii octombrie, iar în ultimele zile, starea sa de sănătate se agravase.

Silvius Negoiță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, a anunțat oficial vestea tristă că actrița Tamara Buciuceanu-Botez s-a stins din viață.

“Spitalul Elias anunță cu regret dispariția unei mari doamne a teatrului românesc, Tamara Buciuceanu Botez. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!” este tristul anunț pe care l-a făcut doctorul Silvius Negoiță, purtătorul de cuvânt de la Spitalul Elias.

Odată cu onorabila vârstă la care a ajuns actrița Tamara Buciuceanu-Botez s-au înmulțit și problemele sale de sănătate. Conform unor surse din anturajul regretatei artiste, înainte să ajungă pe mâinile doctorilor, ea a ridicat mai multe cărţi grele şi s-a ales cu fisuri la mai multe oase, relatează spynews.ro. După ce și-a dat seama că nu se mai poate îngriji singură, a decis să angajeze pe cineva care să se ocupe de ea 24 de ore din 24. Puțini știu că, în urmă cu câțiva ani, îndrăgita vedetă fusese diagnosticată cu o afecţiune gravă şi era programată să meargă la Spitalul Elias să facă o procedura de scos de lichid. Acest lucru îl făcea periodic de multă vreme. În plus, ea nu mai reuşea să se odihnească deloc bine.

Actriţa Tamara Buciuceanu-Botez s-a născut în 1929, în Tighina, Republica Moldova si a fost una dintre cele mai apreciate actrițe române de teatru, film și televiziune din generația de aur. A jucat în peste 25 de filme, personajul său emblematic fiind profesoara Isoscel din seria Liceenii. A urcat pe scenele marilor teatre ale Capitalei precum Giulești, Bulandra, Național, Teatrul de comedie și a interpretat-o pe Coana Chirița pe scena Teatrului Național din Iași.

A avut roluri importante în teatru în piese precum Coana Chirița, Romeo și Julieta la început de noiembrie, Scaunele, Cumetrele, Doctor fără voie, Nepotul, Așteptând la arlechin, Domnișoara Nastasia, Mamouret etc. Cartea de vizită a carierei sale rămâne fără îndoială personajul Vicăi Delcă din piesa Dimineață pierdută, după Gabriela Adameșteanu. De asemenea Tamara Buciuceanu a făcut o carieră impresionantă și în televiziune, memorabile fiind cupletele sale din programele de Revelion.

A fost căsătorită din 1962 cu medicul anestezist Alexandru Botez (decedat în 1996). Actrița nu a avut copii.

În 2014, a primit din partea Casei Regale a României decoraţia Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer.

Dumnezeu sa o ierte!

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here