Școala pentru valori autentice – Școala comunității!

0
989

La Colegiul Tehnic Mihail Sturdza din Iași s-a  deschis sezonul activităților derulate sub egida proiectului ȘCOALA PENTRU VALORI AUTENTICE – Școala comunității. Liceul  și-a propus să fie mereu în acord cu nevoile elevilor, ce se modifică odată cu evoluția societății în ansamblul ei, așadar proiectul Inspectoratului Școlar Iași este un real sprijin, oferind o sursă de inspirație perfectă în acest sens.

Invitată la Colegiul Tehnic Mihail Sturdza, in ziua de 17 octombrie 2019,  avocat Monica Ciobanu, asociată la Societatea de avocatură Bogdan Gheorghiu, membru al Baroului Iași, le-a vorbit copiilor de clasa a IX-a despre bullying și despre consecințele legale ale acțiunilor de acest tip, prin referire la pedepsele aplicate, cele trei forme de bullying și alte chestiuni de interes pe această temă. Exemplele din practica de avocat a domniei sale au atras atenția copiilor și nu numai. În acest context, 80 de elevi de clasa a IX-a au participat cu interes la o dezbatere inițiată de  avocat  Monica Ciobanu, despre bullyingul fizic și verbal, despre cyberbullying, dar și despre consecințele actelor de violență în mediul școlar. Interesul elevilor a atins apogeul în momentul în care s-a vorbit despre cyberbullying și despre pedepsele mari pe care le poate primi orice persoană care are peste 14 ani pentru o astfel de inițiativă. De altfel, elevi și profesori laolaltă au beneficiat de consultație juridică de înalt nivel, din partea unui avocat, voluntar, care a mărturisit că își dorește să se implice în educarea tinerei generații, din perspectiva unui specialist care se confruntă cu astfel de aspecte. Acordul de parteneriat semnat cu Societatea de avocatură este un pas înainte în vederea derulării unor activități de succes, din care fiecare elev are de câștigat.
„Activitățile ce se vor desfășura pe această temă sunt incluse în cadrul unui proiect realizat la nivelul Colegiului, cu titlul Vreau să cunosc legea! , în cadrul căruia ne-am propus să invităm în fiecare săptămână câte un specialist în Drept pentru a ne susține demersurile de educare a tinerei generații în spiritul respectului față de lege. Inițiativa derulării acestui proiect este a profesorilor diriginți, care susțin derularea fiecărei activități propuse”- a precizat directorul liceului, Victor Bibire.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here