Petru Movilă: „Ministrul Cuc trebuie să răspundă penal”

0
437
Deputatul Petru Movilă, viceliderul grupului PMP din Camera Deputaților, cere înființarea unei comisii  care să lamureasca situația de la TAROM, în care  ministrul Transporturilor este acuzat de fostul director general că ar fi cerut oprirea avioanelor la sol în ziua moțiunii de cenzură.Ideea era ca  în speranța că  parlamentarii flati in teritoriu să nu mai ajungă la București să voteze.

„Este revoltător ce s-a întâmplat la TAROM în ziua moțiunii. Dacă doamna Mezei are dreptate, atunci, ministrul Cuc trebuie să răspundă penal.Voi cere luni înființarea unei Comisii de anchetă pentru a afla exact ce s-a întâmplat. Îi vom chema la audieri pe toți cei implicați în acest caz. Sigur vom afla adevărul. Frica de demitere i-a făcut sa ia asemenea masuri”, a spus Petru Movilă.

Mădălina Mezei, fosta șefă TAROM, îl acuză pe Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, că i-a cerut să întârzie o serie de curse interne, astfel încât mai mulți parlamentari să nu ajungă la votarea moțiunii de cenzură.

„Mi-a cerut domnul ministru să identific senatorii și deputații aflați la bord. I-am arătat, după care a zis că mă contactează a două zi să îmi spună finalul deciziei dumnealui. Bineînțeles în acea seară, vă dați seama, am fost afectată puternic emoțional. M-am gândit cum să fac, cum să îi demontez planul, cum să îi spun că așa ceva nu este posibil pentru că era vorba de proiectul Tarom care risca să fie oprit. A doua zi domnul ministru m-a chemat și mi-a spus că trebuie să anulăm una dintre curse și că să procedez în sensul asta. Și atunci i-am spus că din păcate asta nu stă în puterea mea. Direcția de zbor este condusă de domnul Susanu, care este post holder și nu am nicio autoritate asupra lor. Dumnealui a confundat mandatul meu în ceea ce privește atribuțiile. După care mi-a spus dacă nu pot să îl opresc tehnic, și am zis: „Domnule, am venit să restructurez compania, cum aș putea eu să vin, chiar eu managerul general, să spun directorului tehnic să saboteze propria operare? N-am cum să fac acest lucru”, a spus Mezei.

La randul sau, Răzvan Cuc a recunoscut într-o conferință de presă că s-a întâlnit cu fostul director general al TAROM și că i-a cerut o listă cu parlamentarii ce urmau să zboare spre București în ziua moțiunii de cenzură.

„M-am întâlnit cu dna Mezei, dar nu i-am cerut astfel de lucru. E un joc al unui grup de interese (…) M-am întâlnit cu dna Mezei, miercuri seară, într-adevăr. Nu i-am cerut să țină un avion la sol. Ce să fac să mă duc la mecanici, să scot o piuliță. Am întrebat-o pe dna Mezei ce parlamentari zboară”, a spus ministrul Cuc.

Cu toate acestea, el a negat mereu  acuzațiile Mădălinei Mezei potrivit cărora ar fi încercat să saboteze cursele la bordul cărora se aflau parlamentari, cerându-i să oprească avioanele la sol, și o acuză, la rândul său, pe fosta șefă TAROM că „se încurcă în propriile minciuni”.

Mădălina Mezei a spus că a fost chemată de procurorii DNA în calitate de martor în baza unui dosar deschis pentru Ministerul Transporturilor, care are în vedere abuzul în serviciu.


( ! ) Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0003413160{main}( ).../index.php:0
20.0004414632require( '/home/jriro/public_html/wp-blog-header.php ).../index.php:17
30.650966248272require_once( '/home/jriro/public_html/wp-includes/template-loader.php ).../wp-blog-header.php:19
40.665066294848include( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/single.php ).../template-loader.php:106
50.954368711480locate_template( $template_names = 'loop-single.php', $load = TRUE, $require_once = ???, $args = ??? ).../single.php:28
60.954368711576load_template( $_template_file = '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php', $require_once = TRUE, $args = [] ).../template.php:716
70.954568722032require_once( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php ).../template.php:770
80.971168832584td_module_single_base->related_posts( $force_sidebar_position = ??? ).../loop-single.php:72
90.971368849176td_block_related_posts->render( $atts = ['limit' => 3, 'ajax_pagination' => 'next_prev', 'live_filter' => 'cur_post_same_categories', 'td_ajax_filter_type' => 'td_custom_related', 'class' => '', 'td_column_number' => 3], $content = ??? ).../td_module_single_base.php:974
101.004168944632td_block->get_block_pagination( ).../td_block_related_posts.php:56

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here