Ucigașul pădurarului din Sirețel a fost arestat

0
346

A fost arestat preventiv un tanăr acuzat de tentativă la tâlhărie calificată și omor calificat în dosarul pădurarului Răducu Gorcioaia, ucis în localitatea ieșeană Sirețel. Potrivit procurorilor, minorul l-ar fi lovit în repetate rânduri pe pădurar cu o secure, în zona capului.

Nicu Gagiu, un tânăr de 17 ani a fost arestat preventiv pentru tentativă la tâlhărie calificată și omor calificat în dosarul pădurarului ucis în localitatea ieșeană Sirețel. Potrivit procurorilor, acesta l-ar fi lovit în repetate rânduri pe pădurar cu o secure, în zona capului.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, un tânăr de 17 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul pădurarului ucis în comuna ieșeană Sirețel,

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au propus luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul minor I.I. din comuna Sireţel, județul Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la tâlhărie calificată (…) și omor calificat (…) pe o durată de 30 de zile” se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Judecătorii au admis solicitarea procurorilor

Potrivit aceleiași surse, în 12 septembrie, tânărul de 17 ani s-a dus în pădurea Todosoaia, impreuna cu alti doi consateni, Ion (50 de ani)  si Ionut Iosub (16 ani) pentru a fura lemne, unde au fost surprinsi de pădurar.

„În aceste circumstanţe, inculpatul a atacat victima cu o secure şi i-a aplicat cel puţin patru lovituri în zona capului, provocându-i leziuni care au condus la decesul victimei”, se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Cei doi complici, Ionel si Ionut Iosub, l-au ajutat pe criminal sa fuga dupa ce si-au dat seama ca padurarul a murit. De asemenea, nu au suflat o vorba despre cele intamplate.

Tânărul a fost supus unei expertize psihologice, iar, potrivit prim procurorului adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, Cornelia Prisacariu, acesta a avut discernământ în momentul comiterii faptelor.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here