Subiecte interesante la Colegiul Prefectural

0
192

Astăzi a avut loc la Prefectura Iași ședința Colegiului Prefectural aferentă lunii octombrie.

„Înainte de a discuta despre subiectele de pe ordinea de zi am ținut să mulțumesc public tuturor angajaților din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne pentru implicarea de care au dat dovadă pe tot parcursul pelerinajului desfășurat cu ocazia Sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva. Un merit deosebit îl are, din punctul meu de vedere, comandantul Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău, cel care a coordonat întreaga activitate și căruia i-am acordat astăzi Distincția de excelență a Instituției Prefectului-județul Iași“, a spus prefectul Marian Șerbescu.

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi au fost patru teme: Starea învățământului preuniversitar ieșean în anul școlar 2018 – 2019, material prezentat de Inspectoratul Școlar Județean Iași, Analiza pieței muncii la nivelul județului Iași în anul 2019, temă prezentată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași, Restaurarea monumentelor istorice și intervențiile de construire în zonele de protecție, material prezentat de Direcția pentru Cultură Iași, iar la punctul Diverse Serviciul Județean Anticorupție a prezentat o informare cu privire la Campania ”Tu poți face lumină”.

De asemenea, a fost abordat în cadrul ședinței Colegiului Prefectural o serie de subiecte de interes public.
„Am solicitat tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne să fie luate toate măsurile necesare pentru ca alegerile din luna noiembrie să se desfășoare în deplină legalitate și transparență. Având în vedere aproprierea sezonului rece, am discutat și despre pregătirile de iarnă. Am solicitat să se prezinte o sinteză a stadiului pregătirilor și, acolo unde e cazul, măsurile luate pentru corectarea deficiențelor. Există prognoze care arată că vremea va intra într-un proces de răcire de săptămâna viitoare și sunt semne că vor fi și precipitații în condiții de temperaturi scăzute în special noaptea. Trebuie o atenție sporită și reacție imediată“, a adăugat Șerbescu.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here