Proiect DGASPC Iași pentru persoane cu dizabilități

0
604

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Iași intenționează să construiască 4 locuințe pentru persoanele cu dizabilități. Prin proiectul „Restructurare și inovare pentru o comunitate integrativă” (RICI), DGASPC își propune construcția a 4 locuințe protejate cu o capacitate de 6 persoane pe fiecare casă. Două dintre cele patru imobile vor fi poziționate în Scobinți, iar celelalte două în Hârlău.

Astfel, în Hârlău se va reabilita o clădire pusă la dispoziția proiectului de UAT Hârlău pentru a se înființa un centru de zi pentru persoanele cu dizabilități. Operatorul de program este Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități. Sursa de finanțare provine din Programul de Interes Național „Înființarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză și locuințe protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituții de tip vechi și pentru prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate”.

Bugetul total al proiectului este de 2.552.622 lei, dintre care 2.297.322 lei este prin finanțare nerambursabilă, iar 255.300 prin cofinanțare.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here