FOTO-VIDEO: Acuzaţii de discriminare la o importantă şcoală din Iaşi

2
571

Un scandal monstru a izbucnit la începutul acestei săptămâni în învăţământul ieşean. Totul ar fi pornit după ce copiii din cinci clase pregătitoare de la Şcoala Titu Maiorescu au fost mutaţi să înveţe la o altă şcoală din apropiere, din cauza supraaglomerării, în baza unui parteneriat încheiat între cele două instituţii de învăţământ. Prichindeii învaţă acum la parterul corpului A a Şcolii Ion Neculce unde li s-au pus la dispoziţie cinci săli de clasă. Odată cu elevii au fost mutate şi cadrele didactice. Imediat după ce „musafirii” s-au mutat în şcoală nouă au început şi scandalurile. Reprezentanţii Asociaţiei „Partida Rromilor Pro Europa”, filiala Iaşi acuză Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi şi conducerea instituţiei de învăţământ de discriminare. Aceştia susţin că odată cu mutarea „musafirilor” la Şcoala Ion Neculce, la presiunile făcute de către părinţii copiilor de la Şcoala Titu Maiorescu, conducerea instituţiei a început să-şi discrimineze proprii elevi.

În cadrul Şcolii Ion Neculce învaţă acum aproximativ 260 de copii, 27,30 la sută fiind elevi de etnie rromă. La aceştia se mai adaugă încă 173 de elevi veniţi de la Şcoala Titu Maiorescu. În ceea ce privesc acuzele aduse atât conducerii şcolii cât şi ISJ Iaşi din partea reprezentanţilor Asociaţiei „Partida Rromilor Pro Europa”, directorul instituţiei de învăţământ infirmă cele susţinute de Elena Motaş. Irina Frunză, directorul Şcolii Ion Neculce a adăugat că la toate activităţile cultural-educative participă toţi elevii, indiferent de etnie sau clasă socială.

Afirmaţiile făcute de conducerea Şcolii Ion Neculce sunt susţinute şi de reprezentanţii ISJ Iaşi, care, în urmă cu o zi, au făcut o anchetă în şcoală.

Potrivit acestuia, în urmă cu două săptămâni a venit o comisie de la Corp-Control, din cadrul Ministerului Educaţiei pentru a verifica această speţă, dar au plecat aşa cum au venit.

loading...

Comentarii:

2 COMENTARII

  1. Politistii ieseni cauta doi minori, o fata de 12 ani si un coleg al acesteia, care au plecat de la scoala si nu au mai ajuns la domiciliile lor, au informat, luni seara, reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here