Abia de joi în formulă completă!

0
222

Trupa lui Mihai Teja a avut ieri o zi liberă, iar de astăzi va relua pregătirea jocului cu FC Voluntari, primul din seria de şase partide ce au mai rămas de susţinut în acest an. Jocul va conta pentru etapa a IV-a a returului Ligii 1 şi va avea loc sâmbătă, de la ora 18:00, atunci când va fi inaugurată noua suprafaţă de joc de la Stadionul „Emil Alexandrescu” şi când se va încheia „exilul” de trei luni, perioadă în care au fost organizate patru meciuri la Botoşani.

Pentru disputa cu codaşa FC Voluntari va fi suspendat Diallo, unul din cei trei jucători din campionat care au adunat deja câte şapte cartonaşe galbene, dar, din punct de vedere medical, întreg lotul este valid, inclusiv Assulin, singurul care n-a jucat deloc sub culorile grupării ieşene.

De la pregătiri vor continua să lipsească portarii Ştefan Târnovanu şi Denis Rusu. Basarabeanul a fost convocat la lotul Republicii Moldova pentru jocuri din preliminariile EURO 2020, reprezentativă al cărei titular este Koşelev, fost component al echipei ieşene, şi este aşteptat să revină miercuri la antrenamente în Copou. Târnovanu va relua pregătirea sub comanda lui Benone Dohot, antrenorul cu portarii echipei ieşene, începând de joi, el efectuând ieri deplasarea în Irlanda de Nord cu lotul reprezentativei de tineret a României pentru partida programată mâine cu echipa ţării gazdă, meci contând pentru preliminariile EURO 2021. România ocupă locul al doilea, cu 9 puncte din patru jocuri, în grupa de şase echipe al cărei clasament este deschis de Danemarca (12 puncte), în timp ce Irlanda de Nord este penultima, cu două puncte.

Mergem cu încredere în Irlanda de Nord şi vom da totul pentru a câştiga”, ne-a declarat ieri Ştefan Târnovanu (19 ani), care s-a referit şi la zilele petrecute până acum la prima sa convocare la lotul de tineret al României. „Este o experienţă uimitoare, am întâlnit un grup extraordinar. Mă simt foarte bine, sunt doar de câteva zile la lot, dar simt că oricine vine aici face parte din familie”, a adăugat talentatul portar ieşean care a fost vândut acum câteva săptămâni la FCSB, mutarea urmând să fie perfectată în iarnă, la următoarea perioadă de transferuri. „Dacă intră în poartă la FCSB nu-l mai scoate nimeni de acolo”, ne-a spus Benone Dohot, cel care a avut contribuţia decisivă în ascensiunea lui Târnovanu.

Ştefan, student în anul I la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Iaşi, se descurcă însă de minune nu doar pe terenul de fotbal. Selecţionerul Mirel Rădoi şi-a dus jucătorii pe o pistă de karting pentru a-i mai relaxa înainte de deplasarea în Irlanda de Nord, iar Târnovanu s-a dovedit printre cei mai buni, fiind pe podium alături de Chindriş şi Paşcanu! Mai mult, el nici nu are deocamdată permis de conducere, dar a şofat treizeci de ore la şcoala de şoferi şi a trecut de examenul teoretic la Poliţie. „Urmează să dau examenul de traseu peste două luni pentru dobândirea permisului de conducere. A fost prima dată când am condus pe o pistă de karting. M-am descurcat foarte bine, îmi place adrenalina şi de obicei mă descurc în toate”, a menţionat Târnovanu, care a dezvăluit şi ce maşină i-ar plăcea să conducă: „Audi A8”.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here