Mons. Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, a fost numit de Papa Francisc arhiepiscop mitropolit de Bucureşti

0
929

Astăzi, 21 noiembrie 2019, Sfântul Părinte Papa Francisc l-a numit arhiepiscop mitropolit de Bucureşti pe Excelenţa Sa Mons. Aurel Percă, până acum episcop auxiliar de Iaşi.

Totodată, Sfântul Părinte a acceptat cererea de retragere a arhiepiscopului Ioan Robu, care conduce Arhidieceza de Bucureşti din anul 1983 şi a ajuns în anul 2019 la limita de vârstă de 75 de ani indicată de dreptul bisericesc. Până la luarea în posesie canonică a Arhidiecezei de Bucureşti de către noul arhiepiscop, la dorinţa Sfântului Părinte, Excelenţa Sa Mons. Ioan Robu va continua să conducă Arhidieceza de Bucureşti ca administrator apostolic.

PS Iosif Păuleţ, episcop de Iaşi, împreună cu PS Petru Gherghel, episcop emerit de Iaşi, îi mulţumesc ÎPS Ioan Robu pentru cei 36 de ani de slujire în fruntea Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti şi îl felicită pe noul numit, Mons. Aurel Percă, exprimându-i în acelaşi timp recunoştinţă pentru cei 40 de ani de slujire în Episcopia de Iaşi, în special pentru cei 20 de ani de slujire ca episcop auxiliar.

“Implorăm de la Mântuitorul Cristos, singurul Domn, binecuvântări şi haruri îmbelşugate pentru înalta slujire primită, ce v-a fost încredinţată, şi o rugăm pe Preacurata Fecioară Maria să vă însoţească mereu cu grija ei de mamă în tot ceea ce veţi săvârşi pentru Biserica lui Cristos, spre slava lui Dumnezeu!”, i-a transmis PS Iosif Păuleţ noului arhiepiscop mitropolit, îndemnându-i pe toţi credincioşii Diecezei de Iaşi să-l însoţească în continuare cu rugăciunea lor.

“Data luării în posesie canonică a Arhidiecezei de Bucureşti a Mons. Aurel Percă va fi stabilită ulterior. Mons. Percă va fi, astfel, al optulea arhiepiscop al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, înfiinţată canonic în anul 1883” – Pr. Adrian Blăjuţă, Biroul de presă.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here