Reacțiile liderilor politici de la Iași după anunțarea exit-poll-urilor

0
544

UPDATE: După numărarea a 733 secţii de votare au fost contabilizate 335.573 voturi valabile. Astfel, Klaus Iohannis- 221.574 (66,03%) şi Viorica Dancila 113,999 (33,97%).

Bucurie mare la sediul PNL din Podu Ros la aflarea rezultatelor exit–poll-urilor.

„Având în vedere rezultatele de azi, consider ca s-a făcut dreptate in Iasi, Moldova, in Romania. Votul covarsitor este o palmă pentru cei care au crezut că pot pune democrația în cui. E o palmă pentru cei care au crezut că au justiția in buzunar timp de trei ani de zile. Este o palmă data PSD, care nu a făcut altceva decât să-si bata joc de întreaga țară. Marile proiecte ale Iașului si Moldovei au fost ignorate. Nu avem autostrada, spital regional, stadion, Sala Polivalenta sau altele. Aceasta hegemonia a luat sfârșit și cu un guvern eficient avem premisele sa dezvoltăm Iasul si Moldova pe fundamente solide. Vom construi frumos in Moldova pentru a da sanse acestei regiuni. Decalajele dintre vestul și estul țării s au acutizat in ultimii ani. Tot ceea ce inseamna viață socială în Moldova se va schimba in bine. Ii astept alături pe toti ieșenii de buna credinta, care își doresc să construiască solid alături de echipa PNL. Partidele de dreapta, care au votat moțiunea de cenzură, sa rupă toate alianțele pe care le au cu PSD, Sa vina alături de PNL si sa construim o Românie normală”, a precizat liderul PNL Iasi, Costel Alexe.

In tabara PSD nu au existat motive de bucurie la aflarea rezultatelor preliminare.

„Partidul Social Democrat a recuperat cele 3 milioane de voturi, bazinul electoral al nostru. Acesta este constat. S-a recuperat după europarlamentare. Cu siguranţă ne aşteaptă încă două bătălii, parlamentare şi locale. Să nu uităm. Asta este scorul partidului social democrat. Noi am fost singuri. Celelalte partide au făcut un procentaj de 60 %. Nu este rezultatul obţinut de PNL. Totuşi, noi ne-am recâştigat încrederea în cetăţenii romani. Aşteptam numărătoare până la sfârşit. Cu siguranţă vor fi şi alte surprize. Ne aşteptam la un rezultat mai mare.”, a declarat Maricel Popa, președintele Partidului Social Democrat Iași.

 

Liderul PMP Iași, deputatul Petru Movilă a adresat felicitări președintelui Klaus Iohannis și mulțumiri colegilor care au mers la vot.

„Felicitări Klaus Iohannis, președintele României încă 5 ani. Mulțumesc colegilor de la PMP, cei care am spus clar că vom merge la vot și sigur nu votăm PSD.
Iașul și Moldova au nevoie mai mult decât oricând de susținerea Președintelui României pentru proiectele atât de necesare: Autostrada Unirii, Spital Regional de Urgență, un Spital nou de Cardiologie, Șosea de centură, Sala polivalentă de sport, Filarmonică și multe alte proiecte, mai mici, dar la fel de importante.
Avem nevoie de educație adevărată, de sănătate în siguranță, avem nevoie de respect, noi între noi și mai ales pe plan internațional”- a declarat Petru Movilă.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here