Nereguli GRAVE depistate de polițiștii de frontieră ieșeni

0
1065

Infracțiunile depistate de polițiștii de frontieră ieșeni par a se ține lanț.

Astfel, poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un cetăţean moldovean, care conducea un autoturism marca Citroen C2, radiat din circulaţie de autorităţile din Lituania.

În data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 00.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei cetăţeanul din R. Moldova, Z.A., în vârstă de 49 de ani, conducând un autoturism marca Citroen C2, pe care erau aplicate plăcuţe de înmatriculare lituaniene.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, în urma cărora au constatat faptul că mijlocul de transport figurează ca fiind radiat din circulaţie de autorităţi din data de 08.10.2019.

Cu privire la cele constatate, Z.A. a declarat că a cumpărat autoturismul în luna iunie a.c., plătind suma de 500 de euro, unei persoane ale cărei date de identificare nu le cunoaşte. Acesta a mai adăugat că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul în cauză este radiat din circulaţie de autorităţi.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Permis fals, la Sculeni

Tot poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean român, care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere cu însemnele autorităților din Italia, despre care există suspiciuni că ar fi fals.

În data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, la volanul unui autoturism marca Citroen C5, cetățeanul român P.M., în vârstă de 35 de ani. Bărbatul a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere cu însemnele autorităților din Italia, care nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic, existând suspiciuni că acesta ar fi fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că în anul 2007 a urmat cursurile unei şcoli de şoferi din Italia, obţinând permisul de conducere valabil pentru categoria B. Ulterior acel permis de conducere a fost revocat în anul 2009 de autorităţile italiene întrucât a fost depistat conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. În luna iulie a anului 2013 a procurat documentul prezentat la control, plătind suma de 1.000 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărui drept de conducere i-a fost suspendat, fals material în înscrisuri oficiale, precum şi de uz de fals.

Cu numere provizorii expirate

 

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ţuţora efectuează cercetări privind un cetăţean român, care a fost depistat în trafic conducând un autoturism neînmatriculat.

În data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 12.00, pe timpul executării unei misiuni specifice, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ţuţora – I.T.P.F. Iași au oprit în trafic pentru control, pe comunicaţia Iaşi – Albiţa, un autoturism marca BMW, ce avea număr provizoriu de înmatriculare. Autoturismul în cauză era condus de cetăţeanul român R.R., în vârstă de 31 de ani.

Cu ocazia efectuării controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că numerele de înmatriculare provizorii au expirat în urmă cu două zile.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here