Proiectul de Hotărâre privind (re)organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii şi Protecției Sociale, în vederea ajustării aparatului de lucru, a fost publicat în dezbatere publică

0
129

Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) a afișat, pe pagina proprie de internet, proiectul de Hotărâre privind (re)organizarea şi funcţionarea instituției. Demersul este justificat de angajamentul Guvernului de a evalua eficiența structurilor și de a propune soluții de îmbunătățire, inclusiv de reducere a aparatului public, acolo unde se justifică.

Astfel, proiectul de act normativ supus consultării prevede desființarea a 44 de posturi din structura MMPS, dintre care 14 funcții publice de conducere (4 directori general, 2 directori și 9 șefi serviciu), 26 funcții publice de execuție de consilier superior și 4 funcții contractuale de consilier în cadrul cabinet Secretar de Stat.

Proiectul de Hotărâre prevede și reducerea numărului de secretari de stat, noua structură a MMPS urmând să aibă 4 astfel de posturi în loc de 5.

Aparatul propriu al Ministerului Muncii și Protecției Sociale va avea un număr maxim de 380 de posturi, finanțate de la Bugetul de Stat, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului Ministrului.

Proiectul de act normativ poate fi consultat la adresa: http://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/transparenta/proiecte-in-dezbatere/5676-20191125-mmps-proiecthg

Propunerile, sugestiile şi opiniile cu privire la acest proiect de act normativ, pot fi transmise la adresa de e-mail: dezbateri@mmuncii.gov.ro  până în 4 decembrie 2019.

Mulțumim pentru contribuție!

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here