„Implică-te! Și tu poți fi Moș Crăciun”

0
470

Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcția de Asistenjță Socială şi postul de televiziune Iași TV Life vor organiza a IX-a ediție a campaniei „Implică-te! Și tu poți fi Moș Crăciun”. Evenimentul, care se va finaliza pe 20 decembrie, se adresează copiilor proveniţi din familii vulnerabile aflate în monitorizarea DAS, Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă”, Fundaţiei „Star of Hope”, Fundaţiei Serviciilor Sociale „Bethany”, Fundaţiei „Salvaţi Copiii”, Fundaţiei „Alături de voi”, Fundației Hecuba și Asociaţiei „Surâsul Albastru”. Partener al evenimentului este Ateneul Național din Iași.

Scopul acţiunii este prevenirea fenomenului de marginalizare în rândul familiilor cu copii aflate în dificultate. Obiectivele acţiunii sunt acordarea a 1.000 de pachete în valoare de 124 de lei fiecare (800 pachete acordate de Primăria Municipiului Iaşi şi 200 acordate de Iaşi TV Life), strângerea de donaţii constând în jucării și rechizite prin centrele de cartier ale Primăriei Municipiului Iaşi și organizarea unui spectacol de obiceiuri și tradiții de iarnă (asigurat de copiii aflați în grija Fundației Hecuba). Perioada colectării donaţiilor este 2 – 20 decembrie, acestea urmând a fi distribuite pe 21 decembrie, începând cu ora 10.00, la cinema Victoria.

Condiţiile de acordare a pachetelor impun o verficarea a venitului net lunar, depunerea unei cereri la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială (strada Mitropolit Varlaam, nr. 54) și efectuarea unei evaluări a solicitării prin anchetă socială. Cererea va fi însoţită de actele de identitate ale solicitantului şi ale membrilor familiei, certificatul de naştere al copilului / copiilor, certificatul de handicap al copilului / copiilor, alte acte privind componenţa familiei, adeverinţele de salariat (cu menţiunea salariului net pentru luna anterioară), cuponul de pensie, cuponul de indemnizaţie și alte surse de venit (orice document justificativ). Beneficiarii vor fi anunţaţi cu privire la data, ora și locul acordării ajutorului de urgenţă în natură telefonic de către inspectorii DAS.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here