Primarul Bârnovei a inițiat o petiție: VREAU ȘOSEAUA DE CENTURĂ! – DJ248D – pentru reabilitarea completă

0
298

Comuna Bârnova este străbătută de DJ248D – drum care pornește din Tomești–satul Păun-se intersectează cu DN24-continuă pe traseul spre releu tv-satul Pietrăria–satul Bârnova-satul Todirel-comuna Ciurea.

În ceea ce privește prima parte a DJ 248D Tomești-Păun-Pietrăria (L=5,7km):

– din Tomești până la intrare în satul Păun, comuna Bârnova, nu este trasat, pietruit sau delimitat. La ora actuală nu se poate circula decât pietonal.

– din satul Păun, comuna Bârnova (intrarea dinspre Tomești) până la DN 24 este asfaltat, însă, în present, acest drum este degradat și plin de gropi, fiind un real pericol atât pentru pietoni, cât și pentru autoturisme.

– din DN 24 până în satul Pietrăria, comuna Bârnova este betonat pe jumătate, și pe alocuri se îngustează la dimensiunea unei singure benzi, iar pe cealaltă jumătate nu este trasat, pietruit sau delimitat, fiind drum de pământ.

În ceea ce privește a doua parte a DJ 248D: Bârnova-Todirel, km 3+460-6+587 (L=3,127km), care se termină în comuna Ciurea, acesta prezintă o îmbrăcăminte asfaltică îmbătrânită, într-o stare avansată de degradare, iar restul drumului este cu pământ, pe alocuri fiind pietruit.

Începand cu primăvara anului 2020 dorim să înceapă reabilitarea completă a DJ248D, deoarece acest drum județean poate constitui un real ajutor pentru autoturismele care tranzitează Iași, oferind posibilitatea de a ocoli intrarea in oraș a acestora.

Avantajele reabilitării complete a DJ248D sunt multiple, așadar:

PRIMARUL COMUNEI BÂRNOVA, MIHAI BALAN VĂ ÎNDEAMNĂ SĂ SUSȚINEȚI REABILITAREA COMPLETĂ A DJ248D

https://www.petitieonline.com/sustin_reabilitarea_completa_a_dj248d?s=65280299

“Echipa primăriei comunei Bârnova s-a deplasat în teren pentru strângerea acestor semnături. Avem până în prezent peste 1000 de semnături strânse, plus cele 117 înregistrate în mediul online.
Dacă echipa primăriei nu v-a găsit acasă și doriți să vă alăturați acestui demers, vă rog să vă deplasați personal la primărie pentru semnarea acestei petiții sau să semnați online.
Zilele următoare voi centraliza toate semnăturile strânse și le voi transmite printr-o adresa de înaintare către conducerea Consiliului Județean Iași, a Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași, precum și către autoritatea publică centrală reprezentată prin Guvern – către Primul Ministru al României”- a precizat primarul Mihai Balan.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here