Scrisoare deschisă a primarului Mihai Chirica

0
322

Scrisoare deschisă

Dragi ieșeni,

Odată încheiate cele două runde de dezbateri privind proiectul urbanistic intitulat generic „Palas 2”, vreau să-mi exprim întreaga gratitudine față de toți participanții la acestea – arhitecți, urbaniști, ingineri, istorici, oameni de afaceri, specialiști IT, consilieri locali și județeni ori cetățeni ai Iașului.

Am apreciat cu bucurie și cu deosebit respect felul în care breasla istoricilor s-a aplecat cu probitate profesională asupra necesității și modurilor de protejare a patrimoniului Iașului. Le mulțumesc arhitecților și urbaniștilor pentru că au înțeles că una dintre principalele lor misiuni este aceea de a realiza o îmbinare utilă și estetică între vechi și nou, între mărturiile istoriei noastre și obligația de onoare a generației actuale de a lăsa în urmă o zestre edilitară de valoare.

De asemenea, îi felicit pe ieșeni fiindcă, dincolo de propriile lor convingeri, s-au implicat într-un dialog civilizat și argumentat din care a rezultat, fără nicio îndoială, că ne dorim cu toții un Iași mai frumos, mai civilizat, mai prosper, mai european.

Nu în cele din urmă, îi mulțumesc domnului Iulian Dascălu și companiei Iulius Group deoarece, prin această investiție, dă un nou impuls Iașului de a deveni unul dintre cele mai dinamice orașe din Estul Europei.

Dat fiind interesul public de care s-au bucurat aceste dezbateri fac un apel la ceilalți investitori din oraș să arate la rândul lor o cât mai largă deschidere asupra necesității unei permanente comunicări cu Primăria și cu ieșenii pentru a identifica cele mai coerente soluții de dezvoltare a Iașului. Pe aceia care au înțeles că partea cea mai importantă a unei investiții sunt întotdeauna oamenii – în cazul de față, ieșenii – îi încredințez de întreaga mea deschidere! Dar celor care nu au priceput că rigorile legii nu au nici nume și nici culoare le transmit că ușa mea le va rămâne întotdeauna închisă!

Cu cele mai bune gânduri,

 Mihai Chirica

Primarul Municipiului Iași

 

 Scrisoare deschisă

 

Stimate domnule Iulian Dascălu,

Vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați realizat și realizați pentru Iași și pentru ieșeni. Atunci când ați decis să inițiați prima investiție majoră în Capitala Moldovei – Complexul Palas -, care a repus Iașul în rândul orașelor europene, ați dovedit că sunteți un adevărat ieșean.

Acum, când v-ați propus să continuați investiția, alocând alte câteva sute de milioane de euro și transformând și modernizând una dintre cele mai înapoiate zone ale orașului, ați demonstrat din nou că iubiți Iașul.

De asemenea, faptul că ați cerut în mod expres organizarea la Primărie a unor dezbateri publice referitoare la implicațiile proiectului intitulat generic „Palas 2” a arătat că vă pasă atât de nevoile și doleanțele tuturor ieșenilor, cât și de viitorul Iașului. Sunt convins că veți ține cont de toate recomandările pertinente exprimate în cadrul celor două întâlniri.

Date fiind cele de mai sus, vă felicit pentru demersul dumneavoastră regenerator și subliniez că voi rămâne un ferm susținător al tuturor proiectelor care schimbă fața Iașului în bine!

Cu prețuire,

Mihai Chirica

Primarul Municipiului Iași

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here