Ghici ghicitoarea mea! Concesionăm Aeroportul Iași?

0
327

Reprezentanții Consiliului Județean au participat astăzi la prezentarea propunerii companiei SKY Capital Airports cu privire la dezvoltarea Aeroportului Iași și a zonei adiacente acestuia. La dezbatere au fost prezențireprezentanţi ai societăţii civile, ai mass-media, ai mediului de afaceri local, regional şi naţional, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, judeţene, regionale şi naţionale, printre care președintele CJ, directorul Aeroportului și președintele Consiliului de Administrație. Nu lipsesc reprezentanți ai asociațiilor pro-autostradă.

” Astăzi a fost o primă prezentare publică a unei concepții care vizează dezvoltarea și modernizarea aeroportului. Suntem interesați în găsirea resurselor pentru un proiect major de investiții. Este foarte important să asigurăm un cadru transparent și corect prin care ieșenii să fie informați despre acest demers și să își poată exprima ideile, opiniile, temerile sau eventualele propuneri. La fel vom proceda și pe viitor cu toate inițiativele pe care le vom primi în acest sens. Aeroportul este un obiectiv care aparține tuturor ieșenilor”, a afirmat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Dorin Catană, directorul de strategie al Sky Capital Airports a explicat că astăzi va fi o prezentare a viziunii investitorilor pe care îi reprezintă asupra dezvoltarii aeroportului. La fel si consilierul judetean PNL-Romeo Vatra a subliniat ca aceasta este o prezentare.

“Părerea mea e că se merge pe repede înainte”, a declarat Romeo Vatră.

Tiberiu Florescu, consultant de planning și urbanism al Sky Capital și profesor la Facultatea de Construcții București  a prezentat proiectul. La Aeroport sunt prevăzute  terminale cargo și de pasageri, platformă de staționare cu 5 locuri de parcare, extinderea pistei la 3000 de metri și 2 “sateliți” cu încă 4 locuri, sistem de balizaj. Dezvoltarea Aeroportului pe cealaltă parte a pistei e condiționată însă de construirea A8.

Proiectul facilităților care ar urma să fie realizate lângă Aeroport a fost prezentat de Andrew Stear, unul dintre acționarii Sky Capital. Proiectul ar include și o sală polivalenta cu 8-9000 de locuri, campus universitar, dar și un cartier rezidențial cu centru medical si  grădinița.

“Așteptăm și alte oportunități, alte oferte”, a declarat Maricel Popa, anunțând că va fi un concurs de proiecte.

La ședința CJ de săptămâna viitoare va fi supus discuțiilor proiectul de hotărâre privind studiul de oportunitate a concesionarii aerogarii, așa cum a cerut Consiliul de Administrație al Aeroportului.

 

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here