Scrima şi canotajul domină clasamentele celor mai buni sportivi de la CSM Iaşi

0
527

Sunt câţiva ani de când Clubul Sportiv Municipal Iaşi, condus de prof. Adrian Poeană, ia în considerare doar rezultatele obţinute în întrecerile internaţionale la alcătuirea clasamentelor celor mai buni sportivi ai săi. Titlurile de campioni naţionali sunt folosite în cazul în care trebuie făcută vreo departajare, iar ierarhia performerilor de la disciplinele olimpice cuprinde şapte sportivi, marea întrebare fiind care dintre ei va mai reprezenta gruparea ieşeană şi la sfârşitul anului viitor.

Clasamentul este deschis de sabrerul Răzvan Ursachi, pregătit de antrenorii Alexandru Sireţeanu şi Radu Tofan. El este campion european cu echipa României de tineret, a cucerit medalia de bronz la Jocurile Mondiale Universitare şi a ocupat locul al patrulea cu echipa de tineret a României la Campionatul Mondial pentru tineret, potrivit clasamentului întocmit de CSM Iaşi.

Locurile 2 şi 3 sunt ocupate, la egalitate, de Patricia Cireş şi Andrada Moroşanu, în colaborare cu CSS „Unirea” Iaşi (director, prof. Viorel Hudac), pregătite de antrenorii Sorin Băhnărel şi Adriana Cserhati. Ele n-au putut fi departajate şi sunt medaliate cu bronz la Campionatul Mondial de juniori (4x), sunt campioane balcanice la junioare şi au ocupat locul 5 la Campionatul European de juniori (4x).

Nici pentru locurile 4 şi 5 n-a putut fi operată departajarea, ele fiind ocupate de sabrerii Codrin Cozmuleanu şi Matei Cîdu, pregătiţi de antrenorii Alexandru Sireţeanu şi Alin Lupeică. Ei sunt campioni europeni cu echipa României de tineret şi au ocupat locul 4 tot cu aceeaşi echipă, dar la Campionatul Mondial.

Canotorul Florin Ceobanu, pregătit de antrenorii Sorin Băhnărel şi Ciprian Atomei, este campion european de tineret în barca României de 8+1 şi s-a clasat pe locul 6 în ierarhia clubului ieşean, în timp ce tirul cu arcul este a treia secţie ce şi-a infiltrat un sportiv în top. Cosmin Frai, pregătit de antrenorul Constantin Frai în colaborare cu CSS „Unirea”, a ocupat locul 5 cu echipa României la Campionatul European de field pentru cadeţi şi s-a clasat pe poziţia a patra în concursul individual, concurs în care l-a eliminat pe campionul mondial en-titre.

Clasamentul echipelor-echipajelor cuprinde doar echipa feminină de sabie, alcătuită din Andreea Lupu, Ioana Radu, Diana Creţu şi Catrinel Tipişcă, triplă campioană naţională, de senioare, tineret şi junioare, precum şi echipa masculină de sabie, alcătuită din Codrin Cozmuleanu, Răzvan Ursachi, Matei CîduCâdu şi Alexandru Zmău, vicecampioană naţională de seniori şi câştigătoare a Cupei României pentru tineret.

Cinci performeri au fost incluşi în clasamentul disciplinelor neolimpice. Patru provin de la culturism şi fitness, unde sunt pregătiţi de antrenorii Felicia Purice-Russ şi Cristian Russ, în timp ce Gabriela Ivan, dublă campioană mondială la radioamatorism, s-a clasat a doua. Pe primul loc s-a situat Sebastian Şerpescu (campion mondial de juniori la men physique), în timp ce pe ultima treaptă a podiumului a urcat Ştefan Sandu (campioană mondială la body fitness junioare). Lucian Popa, după cele cinci titluri consecutive de campion mondial la fitness juniori, şi-a început senioratul cu locul 5 la Campionatul Mondial, performanţă graţie căreia s-a situat al patrulea în ierarhia CSM Iaşi, unde al cincilea este Daniel Gîrtan (locul 1 la Cupa Mondială seniori). 


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here