Un ieşean numit secretar de stat în Ministerul Culturii

0
448

Ministrul Ludovic Orban a numit un iesean ca secretar de stat în Ministerul Culturii. Decizia a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial.

Noul secretar de stat este istoricul Liviu Brătescu, doctor în istorie, cercetător ştiinţific la Institutul de Istorie „A.D.Xenopol”, care ţine de Academia Română. A fost între anii 2010 şi 2015 director la Ateneul Tătăraşi din Iaşi, iar anterior, pana  din 2002 pana in 2005, a fost asistent la secţia de Jurnalism din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

De asemenea, a efectuat stagii de cercetare şi documentare la Viena şi Mainz, a publicat 4 cărţi pe teme istorice şi politice, peste 50 de studii şi articole ştiinţifice şi a coordonat 5 volume din aceeaşi arie. Pentru lucrarea „I.C. Brătianu şi politica externă a României (1866-1888)”, a primit Premiul „Mihail Kogălniceanu” din partea Academiei Române, în 2015. I-a fost acordată Medalia de bronz pentru lucrarea „Monarhia în România, o evaluare: politică, memorie şi patrimoniu”, la Salonul Euroinvent 2013 de la Iaşi. Pentru o analiză asupra anului politic 1997, a fost recompensat cu premiul al treilea al Revistei 22.

Liviu Brătescu este primul secretar de stat numit la Ministerul Culturii după instalarea lui Bogdan Gheorghiu în funcţia de ministru.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here