Un ieşean numit secretar de stat în Ministerul Culturii

0
525

Ministrul Ludovic Orban a numit un iesean ca secretar de stat în Ministerul Culturii. Decizia a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial.

Noul secretar de stat este istoricul Liviu Brătescu, doctor în istorie, cercetător ştiinţific la Institutul de Istorie „A.D.Xenopol”, care ţine de Academia Română. A fost între anii 2010 şi 2015 director la Ateneul Tătăraşi din Iaşi, iar anterior, pana  din 2002 pana in 2005, a fost asistent la secţia de Jurnalism din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

De asemenea, a efectuat stagii de cercetare şi documentare la Viena şi Mainz, a publicat 4 cărţi pe teme istorice şi politice, peste 50 de studii şi articole ştiinţifice şi a coordonat 5 volume din aceeaşi arie. Pentru lucrarea „I.C. Brătianu şi politica externă a României (1866-1888)”, a primit Premiul „Mihail Kogălniceanu” din partea Academiei Române, în 2015. I-a fost acordată Medalia de bronz pentru lucrarea „Monarhia în România, o evaluare: politică, memorie şi patrimoniu”, la Salonul Euroinvent 2013 de la Iaşi. Pentru o analiză asupra anului politic 1997, a fost recompensat cu premiul al treilea al Revistei 22.

Liviu Brătescu este primul secretar de stat numit la Ministerul Culturii după instalarea lui Bogdan Gheorghiu în funcţia de ministru.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here