Antrenorul Mihai Teja a demisionat. Mihai Chirica: „Ultimele rezultate proaste s-au ținut ca râia de el!”

0
600

Primarul Mihai Chirica, a declarat astăzi ăntr-o conferinţă de presă că urmează să se ia o decizie în privința numirii unui nou antrenor după ce Mihai Teja a demisionat.

„Era prognozabilă această decizie a antrenorul Mihai Teja. Ultimele rezultate proaste s-au ținut ca râia de el! El arătase la Iași că poate. Îmi foarte rău pentru el și pentru echipă. Îmi pare rău că nu a avut rezultate. Nu m-am întâlnit cu Consiliul Director. Trebuie să vedem cum reclădim acest club și ce facem în continuare. Iașul are nevoie de echipă în prima ligă și vom face tot ceea ce este necesar pentru a continua“, a precizat edilul Iaşului.

Primarul a mai adăugat că:  „La noi, sportul se mișcă la fel ca toată România. A intrat DNA; s-au făcut arestări. Suntem aproape pe ultimul loc în Europa. Trebuie reclădit totul de la zero. Toate vin tăvălug peste noi deoarece Revoluția a fost furată“, a conchis Chirica.

Discuţiile privind colaborarea cu antrenorul Mihai Teja, al cărui contract expira în iunie 2020, au fost concluzionate ieri după o oră de negocieri între tehnician şi preşedintele executiv Adrian Ambrosie. Se pare că Teja a solicitat garanţii în privinţa proiectului demarat în vară, însă nu i-au putut fi oferite. Antrenorul i-a sunat pe primarul Mihai Chirica şi pe viceprimarul Gabriel Harabagiu pentru a le obţine, aceştia nu i-au răspuns, aşa că şi-a prezentat demisia. El a fost adus cu drepturile băneşti la zi şi s-a despărţit de CSM Politehnica Iaşi, deşi poate că nu este chiar principalul vinovat de situaţia în care a ajuns echipa, pe locul 11, cu 22 de puncte, după startul fulminant de sezon, când după primele şase runde avea deja paisprezece puncte în cont! Clubul nostru şi antrenorul principal, Mihai Teja, au ajuns, de comun acord, la o despărţire pe cale amiabilă, fără pretenţii financiare suplimentare”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al grupării din Copou.

Preşedintele Adrian Ambrosie a trecut la negocieri cu viitorul antrenor al formaţiei, dar a aşteptat un semn de la Palatul Roznovanu pentru a afla dacă se doreşte sau nu instalarea unui antrenor cu nume. Mircea Rednic ar fi varianta optimă pentru redresarea formaţiei, dar pare greu de crezut că ar accepta oferta Iaşului măcinat de probleme de ordin financiar. Eugen Neagoe, care a demisionat de la FC Hermannstadt, a antrenat deja două echipe în acest sezon, înainte de a ajunge la Sibiu a fost la Dinamo, aşa că ar putea ocupa altă poziţie în staff-ul tehnic, dar nu va putea da indicaţii în timpul meciurilor. Cristiano Bergodi, dacă se va despărţi de FC Voluntari, este şi el pe listă, însă cele 8 puncte obţinute în acest sezon nu prea îl recomandă la Iaşi, unde este apreciat pentru ce a făcut cu destui ani în urmă. Dan Alexa se autopropune prin „secundul” său Costel Ilie, dar probabil CSM Poli va căuta un antrenor pe calapodul lui Mihai Teja, cel mai aproape situându-se Claudiu Niculescu, despre care se spune că ar fi reziliat contractul pe care-l avea în Arabia Saudită. Vasile Miriuţă este un antrenor pe placul Consiliului Director de la CSM Poli Iaşi care aşteaptă să valideze propunerile pe care le va înainta Ambrosie.

După instalarea noului antrenor vor urma rezilierile cu jucătorii de care gruparea ieşeană intenţionează să se despartă. Lista nu este chiar scurtă, apărând pe ea nume precum Gallego, Bădic, Chelaru şi Bălan pe lângă Cobrea, Lopes Cabral, Assulin, Devesa, Popadiuc, Bârnoi, Haţiegan şi Şerban, dar viitorul tehnician este cel care va avea ultimul cuvânt. Pentru întărirea formaţiei se negociază cu cei cinci jucători propuşi de Anton Heleşteanu, şeful Departamentului de Scouting, din primele două ligi din Argentina, fiind vorba despre un fundaş central, un fundaş stânga, un mijlocaş central, un atacant şi un mijlocaş de bandă.

Reunirea lotului este prevăzută pe 8 ianuarie 2020, pe 11 se va pleca în cantonamentul din Antalya, unde au fost stabilite patru meciuri amicale, pentru ca pe 3 februarie, de la ora 20:00, CSM Poli să primească vizita celor de la FC Viitorul în închiderea rundei a XXIII-a, prima din noul an.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here