Vine iarna!

0
957

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis vineri o atenţionare meteo de ninsori şi viscol ce vizează în principal zona de munte şi partea de sud-est a ţării, fiind în vigoare până duminică seara.

Astfel, în intervalul 27 decembrie, ora 22:00 – 29 decembrie, ora 22:00, local şi temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45…50 km/h şi de peste 60…70 km/h la munte, iar pe parcursul zilei de duminică (29 decembrie) şi în sud-est.

Temporar în zona montană va ninge, iar local în Transilvania, sudul Moldovei şi din a doua parte a zilei de sâmbătă (28 decembrie) şi în Muntenia şi vestul Dobrogei vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

Tot pentru aproximativ aceeaşi perioadă (27 decembrie, ora 22:00 – 29 decembrie, ora 20:00), ANM a emis o avertizare cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi viscol. Astfel, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, iar din dimineaţa zilei de sâmbătă (28 decembrie) şi în cea mai mare parte a Moldovei, va ninge, temporar însemnat cantitativ, astfel că se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50…55 km/h, iar la munte, în special pe creste, vor fi rafale de peste 70…80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

SURSA: hotnews.ro

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here