Primarul Mihai Chirica: „Avem prea mulți politicieni și prea puțini specialiști”. Replică în hârjoneala Gabriela Firea-Costel Alexe

0
927

Edilul Iasului, Mihai Chirica a reacționat cu privire la disputa pe tema poluării dintre  primarul Gabriela Firea și ministrul Costel Alexe.

„Asist cu surprindere, amuzament și tristețe la recenta dispută dintre doi oameni politici români ai momentului – primarul general al Capitalei, doamna Gabriela Firea, și ministrul Mediului, domnul Costel Alexe. Am observat că au o problemă…cu poluarea. Am aflat cu această ocazie că Bucureștiul are un proprietar și că, dacă nu ne place ceva în Capitală, nu avem decât să plecăm…Din păcate, am mai auzit asta în ultimii ani și ne-au plecat vreo cinci milioane de români din țară…În aceste condiții, aș anunța-o pe doamna primar general că s-ar putea să plecăm cu toții din București, dar vom lua și statutul de capitală, pe care să îl vom acorda unui alt oraș… Ironia este că nici doamna primar general nu este bucureșteancă, după cum nici domnul ministru al Mediului nu este ieșean.

În altă ordine de idei, aș întreba-o pe doamna Gabriela Firea cine îi face topurile? Noi, în provincie, știm alte topuri, în care, de pildă, Bucureștiul este orașul cu cele mai multe autobuze noi deja stricate sau orașul cu cea mai rece apă caldă din țară… Revenind la chestiuni serioase, nu pot să spun că Iașul nu este un oraș poluat, dar la fel sunt și Bucureștiul, și Cluj-Napoca, și Timișoara, și Oradea, și Brașovul, și Constanța, și Baia Mare și altele. La fel, am aflat că România riscă să intre în procedură de infringement din cauza gropilor de gunoi neconforme, iar aici cele mai mari probleme le are tocmai Bucureștiul. Stimată Doamna, noi, la Iași, cel puțin în această privința, ne-am făcut temele, atât în municipiu, cât și în județ.
Pe de altă parte, mă surprinde și disponibilitatea de timp cu care domnul ministru Costel Alexe, în loc să ne transmită cum de am ajuns așa de rău, doar constată o situație cu care se confruntă toate aglomerările urbane din România. De aici, probabil, se trag și multe dintre neajunsurile României: avem prea mulți politicieni și prea puțini specialiști! Românii așteaptă de la noi, indiferent că suntem primari ori miniștri, fapte, nu dispute sterile!
P.S. Sincer, nu îmi place să fac comparații între administrații, dar nici nu pot să tac când se vehiculează vorbe în vânt și în aerul mult prea poluat al țării”, a declarat Mihai Chirica.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here