VIDEO: Va creşte sau va scade traficul de pe Aeroportul Internaţional Iaşi? Ne luăm ADIO de la BLUE AIR?

0
1393

Directorul Aeroportului Internaţional Iaşi, Cătălin Bulgariu a prezentat în cursul zilei de joi, 9 ianuarie, statisticile aerogării. Acesta a susţinut că Aeroportul Internaţional Iaşi a avut o creştere a pasagerilor care au ales să călătorească pe mijlocul aerului. Tot acesta a mai susţinut că din anul 2016, aerogara aproape că şi-a dublat numărul de pasageri. Astfel, în anul 2019 s-au înregistrat 1.314.211 pasageri, iar în anul anterior 1.256.640 pasageri. Cel mai scăzut număr al cetăţenilor care au ales să călătorească pe calea aerului a fost înregistrat în anul 2016 cu 882.628.

Milionul din acest an va fi atins în august

În cadrul aceluiaşi bilanţ, Cătălin Bulgariu a prezentat şi ponderea firmelor de transport aerian care operează la Iaşi. Fruntaş în clasament este Wizz Air, care a înregistrate 50 la sută dintre cursele efectuate din şi spre Aeroportul Iaşi. Cu 30 la sută, adică pe locul doi, este Blue Air urmat de Tarom cu 15 procente şi Austrian Airlines cu doar 3 la sută. De asemenea, Bulgariu a mai menţionat că charterele de vară au înregistrat doar 2 la sută. “La finele lunii august estimăm că se va atinge cifra de 1 milion de pasageri pentru acest an”, a declarant Cătălin Bulgariu, directorul R.A. Aeroportul Iaşi.

Ne luăm adiu de la Blue Air?

Directorul Aeroportului Iaşi nu a omis să precizeze faptul că una dintre companiile aeriene care operează pe aerogara ieşeană ar putea să-şi ia “tălpăşiţa”. Este vorba despre Blue Air. Compania înregistrează datorii totale în cuantum de 8,57 mil. lei, din care 5,95 milioane sunt revendicate în instanță. “Eu nu-mi doresc ca această companies ă nu mai opereze pe Aeroportul Iaşi. Momentan, profitul Aeroportului este în buzunarul celor de la Blue Air. Trebuie să înţelegem că aceşti bani nu intră în buzunarul lui Bulgariu, este o Regie. Sperăm ca această problem să se resolve favorabil pentru toţi!” a mai adăugat Bulgariu.

În altă ordine de idei, în ciuda faptului că acest scandal între Blue Air şi RA Aeroportul Iaşi prinde tot mai mult contur, Blue Air va opera o altă cursă pe ruta Iași – Verona, din 16 iunie cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână, în fiecare zi de marți, joi și sâmbătă.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here