PLUS se pregătește de alegerile locale

0
790

PLUS a găzduit astazi la Iași Consiliul Național al partidului care și-a ales  Biroul Național de conducere și a validat candidații ieșeni la alegerile locale.

Prezent la eveniment, Dacian Cioloș, președinte PLUS și europarlamentar al Alianței USR – PLUS, a subliniat idee partidului in legatura cu  alegerile locale și a prezentat candidații desemnați de membrii PLUS Iași să-i reprezinte în alegerile locale: Liviu Iolu pentru funcția de primar al municipiului Iași si Daniel Șandru, pentru cea de președinte al Consiliului Județean Iași. Cei doi vor intra, potrivit protocolului electoral, în competiția internă cu candidații USR pentru a deveni candidații Alianței USR – PLUS la Primăria și Consiliul Județean Iași.

„PLUS Iași este una dintre cele mai puternice organizații din țară și sunt onorat că peste 80% dintre colegi m-au ales să-i reprezint în această competiție electorală, cea mai importantă pentru comunitate. Intru, de azi, în această competiție cu credința pot fi alternativa la lipsa de idei și anvergură politică pe care o vedem de mulți ani la reprezentanții politici și administrativi  ieșeni. În afară de apărarea unor interese financiare ale unor rețele subterane trans-partinice, din păcate, primarii și alți politicieni ieșeni au reprezentat o frână pentru modernizarea capitalei Moldovei. Orașul și regiunea au nevoie de oameni cu anvergură națională, cu viziune și probitate morală care să redea Iașului identitatea regională și națională pe care  o merită. PLUS Iași beneficiază de specialiști excepționali în domenii de guvernanță locală care și-au expus în campania internă ideile de modernizare a orașului. Împreună cu ei voi definitiva un program realist, dar ambițios pentru a scoate orașul din pasivitatea administrativă și lipsa de viziune în care se află”, a spus  Liviu Iolu.

Daniel Șandru, propus pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Iași

„Candidatura mea din partea PLUS pentru președinția Consiliului Județean are ca fundament convingerea că putem oferi cetățenilor un program de guvernanță județeană care să aducă Iașului plusvaloare și care să îl poziționeze ca reper de neevitat la nivel național și în spațiul european. Reprezint o echipă serioasă și puternică, pentru care meritocrația nu reprezintă doar un ideal, ci e o aplicație cotidiană. Am determinarea și curajul de a mă bate pentru județul Iași, de a reprezenta interesele ieșenilor cu flexibilitatea proprie artei diplomatice și cu rigurozitatea celui care crede cu tărie că acestea nu se negociază, ci se susțin total”, afirmă Daniel Șandru.

Lista candidaților la Consiliul Local și Județean

PLUS Iași a făcut publice și numele candidaților pentru consilieri locali și județeni. În lupta pentru un loc de consilier local vor intra: Diana Finkelștain, Iulian Nicolau, Adrian Slabu, George Pleșu, Răzvan Socolov, Emanuel Zanoschi, Marius Popa, Gabriel Toma, Robert Tamaș, Cristina Cojocaru, Alina Mardare, Vlad Nanie, Traian  Vieriu și Paul Negură.

Pentru  consilieri județeni, lista PLUS Iași are  pe Adrian Slabu, Diana Finkelștain, Răzvan Socolov, George Pleșu, Florin Bodnar, Robert Tamaș, Cristinel Berea, Cristian Antici, Vlad Nanie, Sorin Chebac, Traian Vieriu, Silviu Munteanu, Alina Mardare și Bogdan Roman.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here