Măsuri de asigurare a ordinii publice la manifestările dedicate Unirii Principatelor Române în municipiul Iaşi 24 ianuarie 2020

0
632

Cu ocazia desfăşurării manifestărilor dedicate aniversării a 161 ani de la Unirea Principatelor Române, în data de 24 ianuarie a.c. efective din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași, în cooperare cu efective de la alte structuri din cadrul sistemului de ordine și siguranță publică din jud. Iași vor fi angrenate în asigurarea condiţiilor necesare, pentru derularea în siguranţă a evenimentelor organizate în municipiul Iaşi.

Astfel, la aceste manifestări unde participă în fiecare an un număr important de cetăţeni, în colaborare şi cu sprijinul autorităţilor publice locale, se vor lua măsurile necesare pe linia asigurării ordinii publice în Piaţa Unirii Iași, pe B-dul Ştefan cel Mare, în zona Bisericii Trei Ierarhi,  precum şi la Ceremonialul Militar al Retragerii cu Torţe.

De asemenea, se va acţiona pentru prevenirea săvârşirii de fapte antisociale şi de tulburare a ordinii publice în zona derulării evenimentului, iar poliţiştii rutieri vor lua măsuri pentru fluidizarea circulaţiei.

În funcție de stadiul derulării manifestărilor și prezenta cetățenilor, din motive de siguranță în ziua de 24 ianuarie 2020, vor exista intervale de timp în care traficul autovehiculelor va fi restricţionat în zona P-ţa Unirii, recomandându-se conducătorilor auto utilizarea unor rute ocolitoare.

În vederea evitării incidentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, jandarmii ieşeni recomandă cetăţenilor să evite implicarea în conflicte de orice natură, să respecte indicațiile forțelor de ordine, iar în cazul sesizării săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să se solicite intervenţia forţelor de ordine. De asemenea, persoanelor care vin la manifestare însoțite de copii, le recomandăm să acorde o atenţie deosebită acestora, pentru a se evita pierderea sau rătăcirea minorilor.

În cadrul ceremonialului militar, un detaşament de jandarmi va face parte din dispozitivul ce va avea onoarea să defileze în P-ţa Unirii, alături de celelalte forţele ale Ministerului Apărării Naţionale și ale Ministerului Afacerilor Interne.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţe 112.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here