FOTO-VIDEO: Portofel ticsit cu euro, restituit de o ieşeancă cu spirit civic

0
679

O ieşeancă în vârstă de 30 de ani, mamă a doi copii minori, a uimit o ţară întreagă prin gestul pe care l-a făcut.  Ana-Maria Manole lucrează ca vânzător ambulant la un importanz cotidian regional din zona Moldovei,  într-o parcare a unui centru comercial, din Iaşi. În cursul zilei de joi, femeia, în timp ce încerca să vândă ziare clienţilor a observat un obiect ciudat pe asfalt. Când s-a apropiat, Ana-Maria şi-a dat seama că este vorba despre un portofel şi l-a luat. Nu mică i-a fost mirarea în momentul în care l-a deschis. Tânăra mămică a observat că în interior se afla suma de peste 19.000 de euro. Deşi are mare nevoie de bani pentru că doar ea lucrează din familia compusă din soţ şi cei doi copilaşi, Ana-Maria Manole nu s-a gândit nicio clipă să păstreze banii şi a făcut tot posibilul pentru a-i returna proprietarului.

Ana-Maria Manole – femeia care a returnat banii

Culmea ironiei a făcut ca la două zile distanţă de această descoperire, aceeaşi Ana-Maria Manole a mai gasit un telefon scump în aceeaşi parcare. De această dată l-a predat agenţilor de pază ai complexului comercial. Proprietara bunurilor, o femeie în vârstă de 64 de ani, a depus iniţial plângere la Poliţie pentru furtul portofelului, însă oamenii legii i l-au înapoiat intact. Ea a refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la acest incident. Poliţiştii felicită acest gest al tinerei mămici şi îi încurajează şi pe ceilalţi cetăţeni să procedeze la fel.

„Pe 10 februarie, la sediul Poliției Municipiului Iași s-a prezentat o tânără, de 30 de ani, din municipiul Iaşi care a predat poliţiştilor un portofel cu bani. Acesta le-a declarat poliţiştilor că a găsit portofelul în parcarea unui centru comercial, din municipiul Iaşi, iar în interior erau 19.160 de euro. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că portofelul aparține unei femei, de 64 ani, din comuna Holboca. La data de 6 februarie a.c., aceasta s-a prezentat la sediul Poliției Municipiului Iași și a reclamat faptul că i-a fost sustras portofelul cu bani, însă din investigațiile efectuate de polițiști a rezultat că fapta nu se confirmă. Polițiștii i-au restituit banii femeii de 64 de ani. O felicităm pe tânără pentru gestul său și apreciem spiritul civic de care a dat dovadă, reprezentând un exemplu demn de urmat pentru ceilalţi”, au menţionat reprezentanţii Poliţiei ieşene.

Ieşenii sunt mândri de gestul Anei-Maria şi au susţinut în faţa camerei de filmar că ar fi procedat la fel în această situaţie.

Reprezentanţii cotidianului  pentru care Ana-Maria lucrează au susţinut că femeia este un angajat model şi are printre cele mai bune rezultate în domeniul pe care-l practică. Precizăm faptul că tânăra locuieşte alături de ceilalţi trei membri ai familiei într-o casă dărăpănată, din cartierul Cicoarei.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here