S-au primit ofertele pentru construirea grădinițelor din Dacia și Bucium

0
329

Primăria Municipiului Iași a primit câte o ofertă la licitațiile pentru construirea a două noi grădinițe cu fonduri europene în Bucium și Dacia. Construcţia celor două unităţi de învăţământ preşcolar este finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional POR 2014 – 2020 – Axa 4.4.

În ceea ce priveşte grădiniţa cu program prelungit din cartierul Dacia, investiţia va consta în ridicarea unui corp de clădire P+E cu o suprafaţă construită desfăşurată de 2.375 metri pătrați şi care va cuprinde 14 săli de grupă. Construirea acestei grădiniţe va duce la crearea a 280 de locuri pentru învăţământul preşcolar. De asemenea, proiectul include echiparea funcţionalului şcolar şi amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii.

Valoarea totală a proiectului este estimată la 7.952.864,61 lei. Durata de implementarea a proiectului este de 36 de luni, din care 30 de luni reprezintă durata de execuţie a lucrărilor.

Licitația pentru construirea grădiniței din Dacia are o prevedere bugetară de 5.426.215,7 lei, fără TVA (6.457,196,698 lei, cu TVA), iar până la termenul limită (5 februarie) a atras o singură ofertă, din partea Stasform Consult SRL Vaslui.

Grădiniţa cu program prelungit din cartierul Bucium va fi un corp de clădire P+E, cu o suprafaţă construită desfăşurată de 1.645 metri pătrați. Lucrările vor consta în construirea şi echiparea grădiniţei cu nouă grupe la program prelungit, adică 180 de locuri pentru copii, la care se va adăuga construirea şi amenajarea locului de joacă pentru copii aferent unităţii de învăţământ preșcolar.

Valoarea totală a proiectului este de 5.963.205,99 lei. Durata de implementarea a proiectului este de 36 de luni, din care 30 de luni reprezintă durata de execuţie a lucrărilor.

Licitația pentru construirea grădiniței din Bucium are o prevedere bugetară de 4.075.813,29 lei, fără TVA (4.850.217,81 lei, cu TVA), și a atras tot o singură ofertă până la termenul limită (10 februarie), din partea Alconf SRL Iași.

Încep lucrările de extindere și modernizare a Creșei nr. 1

În cursul zilei de vineri, 7 februarie, primarul Mihai Chirica a semnat autorizația de construire necesară începerii lucrărilor de extindere și modernizare a Creșei nr. 1 din bd. Țuțora nr. 3. Astăzi, 11 februarie, municipalitatea a predat și amplasamentul către constructor, care va trebui să finalizeze lucrările în șase luni.

Lucrările sunt executate de Alconf SRL Iași, în cadrul unui contract de 2.142.857 lei cu TVA și sunt finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Prin extindere, Creșa nr. 1, care are un regim de înălțime P + 1, își va crește aria utilă de la 529,8 metri pătrați la 810,96 metri pătrați. Creșa nr. 1 are o capacitate de trei grupe, iar după extindere va avea patru grupe de câte 25 de copii.

Tot prin Programul Național de Dezvoltare Locală municipalitatea modernizează și Creșa nr. 10 din str. Decebal nr. 25 bis. În acest caz lucrările sunt în desfășurare și s-ar putea încheia în trei luni.

 

 

 

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here