Circulaţia din centrul Iaşului blocată de taximetriştii nemulţumiţi

0
271

Peste 200 de taximetrişti au blocat timp de 2 ore centrul municipiului Iaşi, acestia fiind nemulţumiţi că autorităţile nu intervin pentru stoparea pirateriei, dar şi că instituţiile nu fac controale în cazul şoferilor care practică transportul alternativ.

Acţiunea de protest de astăzi a fost  iniţiată de către Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), filiala Iaşi si a fost autorizata pana la ora 13,00. La protest au participat reprezentanţii tuturor companiilor de taxi din oraş.

Mircea Manolache, preşedinte COTAR Iaşi, a spus că există legislaţia necesară pentru sancţionarea celor care practică pirateria în acest domeniu, el acuzând instituţiile statului că nu intervin şi nu fac controale la şoferii care efectuează transport alternativ.

“Acum există cadrul necesar legal, cerem instituţiilor de resort să intervină. Bugetul are nevoie de bani, vrem să-i oprim pe cei care fac evaziune fiscală. Este inadmisibil ca noi să cerem autorităţilor să-şi facă treaba“, a afirmat Mircea Manolache.

Circulaţia mijloacelor de transport nu a fost întreruptă pe durata protestului, acţiunea încheiindu-se fără incidente după două ore.
Reprezentanţii COTAR au anunţat că vor iniţia un nou protest la Iaşi săptămâna viitoare, dacă autorităţile nu vor interveni pentru a pune ordine în acest domeniu.

La scurt timp după încheierea protestului, Primăria Iaşi a precizat, într-un comunicat de presă, că municipalitatea susţine ca transportul în regim de taxi şi de închiriere (precum UBER) să fie făcut doar în conformitate cu prevederile legislaţiei în domeniu.

Conducerea primăriei precizează că singura relaţie a municipalităţii cu serviciul de taximetrie este cea asigurată prin Autoritatea de Autorizare din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi, care, potrivit legii are competenţe doar în ceea ce priveşte autorizarea în transportul în regim de taxi, nu şi în cel de închiriere, precum UBER.

 

 

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here