Romeo Vatră: „Patru ani de subdezvoltare cu Maricel Popa sunt de ajuns!”  

0
352

Liderul consilierilor județeni PNL, Romeo Vatră s-a aratat din nou dezamagit de prestatia presedintelui Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa.

Iata comunicatul transmis de Romeo Vatră:

 „Maricel Popa nu a înțeles, nici după aproape patru ani de mandat, că județul Iași are nevoie de motoare de dezvoltare a economiei, precum parcurile industriale, proiect inițiat și susținut de grupul consilierilor județeni PNL. Din păcate, asistăm la o administrație păguboasă, în care banii județului sunt dirijați discreționar și doar în scop electoral, Maricel Popa mizându-și viitorul politic pe o singură carte, a drumurilor județene. Suntem aproape de finalul mandatului celui mai ineficient președinte pe care Consiliul Județean l-a avut vreodată, și nu avem niciun obiectiv finalizat de la cap la coadă, niciun mare proiect cu care Iașul să iasă în evidență alături de celelalte poluri economice ale României.

În cadrul dezbaterilor pe bugetul județului, pentru parcul industrial de la Lețcani, grupul consilierilor județeni PNL au cerut să fie prinsă suma de 18 milioane lei, deviz calculat acum doi ani, când au fost prinși 9 milioane lei pentru primul an în bugetul județului. Atunci, banii aceștia s-au transformat în excedent, pentru că nu s-a întâmplat nimic. Pentru a onora promisiunile conducerii CJ în ce privește recenta asociere cu UAT Miroslava la cele două parcuri am solicitat suma de 15 milioane lei, dovadă a intențiilor serioase ale CJ Iași. Din păcate, se dovedește că Maricel Popa s-a lipit doar pentru imagine de succesul parcurilor industriale de la Miroslava, încercând să scape de balastul neputinței de a face parcul industrial de la Lețcani. Pentru parcul de la Holboca am prevăzut 200.000 lei, necesari pentru documentațiile privind obținerea titlului de parc industrial. Acest parc a fost demarat ca urmare a proiectului pe care l-am depus în 2018 prin care s-a aprobat construirea a două noi parcuri industriale, unul în zona metropolitană și unul în zona Pașcani.

Am cerut introducerea în planul de investiții pe anul curent a drumurilor județene care figurează în Masterplanul de drumuri județene, acestea având studii de fezabilitate, proiect tehnic și care îndeplinesc toate criteriile de a fi scoase la licitație. Prin decizia de astăzi a lui Maricel Popa, aceste drumuri riscă să nu mai intre anul acesta în planul de lucrări. Unele dintre aceste drumuri, cum ar fi cele de la Ciortești și Răchiteni, au fost puse anul trecut pe sistemul electronic de achiziții dar nu a ofertat nimeni, devizele fiind subevaluate. Am facut o reactualizare a devizelor prin hotărârari succesive ale Consiliului Județean, după care conducerea actuală s-a facut că uită să le scoată din nou la licitație. Sumele prevăzute de noi în amendament sunt cele actualizate de Consiliul Județean. Deci sunt fundamentate, iar necesitatea lor este de netăgăduit.

În aceeași manieră a fost respins proiectul cu amendamentul prin care se solicita acordarea unei finanțări de 2 milioane de lei pentru sprijinirea sportului ieșean de performanță, respectiv sporturile de echipă: rugby, handbal, baschet. Prețul pentru o conducere fără cap timp de patru ani plini de promisiuni neonorate venite de la PSD va trebui să îl plătească cei care au mințit, nu oamenii din Răchiteni, Dolhești, Ciortești, Trifești, Plugari, Sinești, Mircești, Dumești, Aroneanu, Holboca, Lețcani, Miroslava, Pașcani, Podu Iloaiei și din toate celelalte localități unde li s-a promis că de la Consiliul Județean va curge lapte și miere și că va ploua cu miliarde peste județul Iași”.

 


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here