S-a semnat contractul de execuție a lucrărilor la Aeroportul Iași

0
590

Astăzi, reprezentanții R.A. Aeroportul Iași au semnat cu  S.C. Strabag S.R.L, desemnată prin licitație publică, contractul de execuție a lucrărilor aferente proiectului „Suplimentarea capacităților de operare pentru pista de decolare – aterizare și platforma de staționare a aeronavelor de la Aeroportul Iași”.

Proiectul cu o valoare totală de 59.984.117,41 lei este finanțat prin Programul Operațional de Infrastructură Mare (POIM). Acesta prevede extinderea platformei de îmbarcare /debarcare, majorarea numărului de standuri pentru gararea aeronavelor, realizarea unei căi de rulare suplimentară pe latura de est a platformei, cu o lungime 263m și a unei căi de rulare suplimentară în lungime 360m. Toate acestea vor conduce la creșterea capacității de operare și a numărului de pasageri procesați.

”Investiția va fi derulată cu ajutorul unei cofinanțări de aproximativ 25 de milioane de lei, la care se adaugă contribuția Aeroportului Iași, de aproximativ 35 de milioane de lei. Astfel, vom putea realiza atât platforma necesară aeroportului și hangarului pe care Aerostar Bacău îl construiește pentru mentenanța avioanelor, cât și cea de-a doua cale de rulare către pistă, aceasta permițând reducerea timpului de operare.” a declarat Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Internațional Iași.

”Un proiect trebuie să ajungă la maturitate, nu se poate face de pe o zi pe alta . Acest proiect a fost depus în 2017-2018, a luat toate autorizatiile, acum a ajuns la maturitate. La începutul mandatului meu vă spuneam că pentru Iași prima poartă de intrare în oraș este o prioritate. Dezvoltăm aeroportul, nu de pe o zi pe alta, așa cum ne-am dori cu toții, pentru că sunt etape ce trebuie parcurse conform normelor în vigoare. Se construiește un hangar pentru avioane, vom realiza încă o investiție pentru mentenață elicoptere. Sper ca în doi ani, această investiție să fie realizată pentru că aș dori să prelungim și pista la 3000 de metri, asigurând astfel transportul greu și transportul intermediar. Trebuie să dezvoltăm aeroportul pentru următorii câteva zeci de ani. Să avem în vedere că societatea românească este într-o continuă mișcare”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Termenul de finalizare a lucrărilor este luna octombrie.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here