Vești bune! Ion Țiriac dezvăluie planurile sale pentru Iași

0
1555

Astazi, la Primaria Iasi a fost prezent  președintele Federației Române de Tenis, Ion Țiriac, alaturi de managerul Casa Auto Iași, Bogdan Pițigoi,  Andrei Oriță, managerul firmei Concorde Service Center, dar si de  vicepreședinții FRT-George Cosac și Răzvan Itu si directorul de turneu-Daniel Dobre.

In cadrul conferintei de presa s-a anuntat desfaurarea la Iasi a unui turneu challenger masculin de tenis cu premii totale de 180.000 de dolari.Turneul va avea loc la Baza Sportivă Ciric, în perioada 23 – 31 mai 2020 și va fi organizat de Primăria Iași, în parteneriat cu Federația Română de Tenis și firma ieșeană Concord Service Computers și va avea la start doi jucători din primii 100 din lume.

„Vizita domnului Ion Țiriac la Iași ne onorează foarte mult și ne obligă să ținem cât mai sus ștacheta acestui eveniment. Este un început, este startul necesar pentru a putea reconecta vechea școală de tenis românească cu ce se întâmplă acum. Primăria va organiza un turneu internațional împreună cu Federația Română de Tenis. Avem mai mulți inițiatori, îi avem alături de noi pe domnii Bogdan Pițigoi și Andrei Oriță, cei doi parteneri care s-au implicat în organizarea evenimentului”, a declarat  primarul Mihai Chirica.

„Am venit la Iași cu mare bucurie. Veți avea un turneu internațional, în care vor fi reprezentate 10, 12, 17, cu premii destul de substanțiale. Mai mult decât atât, perspectiva acestui centru regional, pe care eu îl numesc federal, vă garantez eu și vă dau în scris că o să atragă, exact cum un stup atrage albinele, tineret de sute și sute de copii care o să se lege de acest sport. Experiența există. Chiar dacă infrastructura noastră sportivă s-a terminat, chiar dacă n-am pus nimic în loc încă, perspectiva acestui centru în această parte a țării este bună.

Mă bucur că mă aflu astăzi aici și mi-aș dori ca domnul primar să mai rămână pe scaunul acesta, pentru că a oferit girul facerii acestui centru federal cu peste 20 de terenuri, plus un turneu internațional. Domnule primar, să mai stați încă douăzeci – treizeci de ani în funcție!”, a spus Ion Tiriac.

La rândul său, reputatul antrenor Daniel Dobre, directorul turneului internațional de tenis de la Iași, a subliniat importanța deosebită a acestui eveniment.

„Am onoarea să fiu directorul acestui turneu care, tot la dorința și inițiativa domnului Ion Țiriac, a fost preluat în calendarul ATP. Este vorba de un turneu cu premiile cele mai mari posibile de acest tip, turneu challenger cu premii de 175 – 180.000 de dolari. Sunt doar zece turnee de acest nivel în lume. Pe lângă inițiativa Federației, am găsit sprijin în Iași. Totul a pornit de la dorința autorităților locale și a întreprinzătorilor locali de a pune Iașul pe harta performanței, în primul rând pentru a arăta că și în acest loc tenisul este binevenit. Există sportivi din Iași care, din păcate, au dorit să plece din acest oraș pentru a se antrena în altă parte. Dorința noastră este ca, într-un timp cât mai scurt, să nu mai fie nimeni nevoit să plece din Iași să joace tenis, ci dimpotrivă, să aibă aici un sprijin total. Acest turneu le va da posibilitatea să joace, mulți dintre ei vor fi invitați pentru a face puncte în circuitul ATP. De asemenea, toți locuitorii Iașului vor putea veni să vadă gratuit meciurile din turneu, un site care va intra în funcțiune pe 1 martie urmând a le oferi toate informațiile necesare”, a declarat Daniel Dobre.

”România a fost cunoscută pe harta lumii ca o țară care putea sta la masă la cel mai înalt nivel în sport. Nu a mai fost o altă activitate la nivelul la care sportul a fost cunoscut în lumea întreagă. Venind la tenis, suntem o nație cu un trecut al dracului de glorios. Treaba asta ne obligă oarecum. Suntem un popor foarte talentat. Dar din păcate, după era comunistă noi nu am mai semănat nimic. Pe vremea aceea era o prioritate să ai sportul în frunte, ca să te poți etala la masa lumii, în sport ne băteam cu toată lumea. Olimpiada din 2000 ne-a dat un exemplu enorm. Ultima moșternire din trecut și 26 de medalii. Dar începuse să se vadă viitorul. Viitorul acela sumbru. Dar nu am venit aici să mă plâng. Pe lângă turneul pe care o să-l aveți, unul internațional, cu premii mari, este perspectiva unui centru regional de tenis, care vă garantez că va atrage copii. Precum atrage un stup albinele, sute de copii se vor lega de acest sport”, a mai declarat  Ion Țiriac.

„Baza de la Ciric esta una deosebită. Nefiind proiectată pentru a găzdui asemenea competiții, ne-am dori să aflăm câte persoane vor dori să participe. Va fi destul de provocator să construim terenul central de 2.500 de locuri, aceasta fiind audiența înregistrată la finala turneului WTA de la București. Centrul Regional este un proiect derulat pe un teren de patru hectare din arondismentul Primăriei Miroslva. Implicarea noastră este pe perioada 2020 – 2024, sperăm ca la final să avem un turneu dezvoltat la Ciric, cât și un centru regional funcțional la Miroslava”, a declarat Andrei Oriță de la Concord Center Service SRL.

Turneul va reuni 70 dintre cei mai buni 200 de jucători ai lumii și cei mai buni tineri jucători români. Se vor acorda cinci wild carduri pe tabloul principal, două în calificări și trei pe tabloul de dublu.
Bugetul total aferent acestei competiții este în valoare de aproximativ 340.000 de euro.

Spectatorii vor participa la turneu pe baza unor invitaţii gratuite, obţinute de pe website-ul competiţiei, care va fi disponibil timp de 30 de zile.
Municipiul Iași pune la dispoziție Baza Sportivă Ciric și va face modificările semnalate și solicitate în raportul supervizorului ATP privind spaţiul destinat sportivilor şi oficialilor, terenurile de joc etc.

Pentru asigurarea unei ample dimensiuni acestui turneu se va construi un teren principal de tenis, prevăzut cu tribune, cu sistem de supraveghere video şi producţie TV on-site. Va fi asigurată transmisia TV în direct a turneului pe canalele televiziunii naţionale ori pe alte canale de televiziune cu profil sportiv.

Federația Română de Tenis asigură resursa umană și know-how-ul pentru organizarea evenimentului, în timp ce contribuția companiei Concord Center Service SRL, de aproximativ 290.000 de euro, constă, printre altele, în premii totale în valoare de 137.560 euro, taxa de licenţă a turneului de 19.050 euro, amenajarea terenului central în valoare de 39.400 euro. De asemenea, va asigura cazarea  sportivilor şi oficialilor, achiziţia zgurei precum şi costurile legate de planificarea şi organizarea acestui turneu, cum ar fi baremurile de arbitraj, cheltuielile legate de masă şi protocolul arbitrilor şi oficialilor.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here