Programul Cinematografului Ateneu în perioada 4 – 8 martie 2020

0
432

Pentru spectatorii care nu au participat la avanpremiera documentarului colectiv, filmul va rula săptămâna aceasta pe 4, 6 și 8 martie 2020, de la ora 20.00, la Cinema Ateneu.

Producția oferă, în premieră, o privire în culisele momentelor-cheie ce au avut loc după evenimentul tragic din clubul Colectiv și urmărește jurnaliști, avertizori de integritate, pacienți arși și oficiali din Guvern, dezvăluind, fără compromisuri, o întreagă rețea a corupției, minciunii și manipulării.

Lungmetrajul Micul Joe/Little Joe, regizat de Jessica Hausner, a fost selecționat în competiția oficială de la Cannes și i-a adus Premiul pentru interpretare feminină actriței Emily Beecham. Pelicula spune povestea unei plante modificate genetic, care ar trebui să aibă un efect terapeutic impresionant, acela de a face fericit proprietarul, însă, de fapt, planta va avea diverse efecte neobișnuite asupra celor din jur.

Tipografic Majuscul spune povestea reală a adolescentului Mugur Călinescu, care a scris pe ziduri, în 1981, o serie de texte împotriva dictaturii lui Nicolae Ceaușescu. Gianina Cărbunariu pune povestea lui Mugur Călinescu în scenă, iar regizorul este inspirat de aceasta.

Parazit – Oscar Winner 2020 revine weekend-ul acesta, pe marele ecran. Cu patru premii câștigate – Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu original și Cel mai bun film internaționalParasite este marele câștigător la Oscar 2020. Pelicula prezintă strania viclenie a unei familii de șomeri (tată, mamă, fiică, fiu) care – pentru a scăpa de viața în sărăcia unui subsol – pune la cale un plan de a profita de naivitatea unei familii bogate.

Latte și cristalul fermecat este o animație nemaipomenită pentru cei mici! Aricioaica Latte va da dovadă de mult curaj, încăpățânare și loialitate în recuperarea cristalului fermecat, care va alunga seceta din ținutul ei.

 

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

4 martie 2020

Ora 17.30 – „Tipografic Majuscul” (regia Radu Jude) –  AG

Ora 20.00 – „Colectiv” – (regia Alexander Nanau) – AP 12

6 martie 2020

Ora 18.00 – „Micul Joe” Little Joe (regia Jessica Hausner) –  AP 12 – PREMIERĂ

Ora 20.00 – „Colectiv” – (regia Alexander Nanau) – AP 12

8 martie 2020

Ora 14.00 – „Latte și cristalul fermecat” – (regia Mimi MaynardRegina WelkerNina Wels) – AG – 2D – Dublat

Ora 17.00 – „Parazit” – Parasite – (regia Bong Joon Ho) – N15 – Nerecomandat sub 15 ani

Ora 20.00 – „Colectiv” – (regia Alexander Nanau) – AP 12

 

Preț bilet normal: 12 lei

Preţ bilet Colectiv: 15 lei

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here